Blue-bike gratis tot eind dit jaar in Leuven

Blue-bike is erg populair in Leuven. Momenteel kan je een fiets huren aan de stations van Leuven en Heverlee.
Vertommen Blue-bike is erg populair in Leuven. Momenteel kan je een fiets huren aan de stations van Leuven en Heverlee.
De stad Leuven maakt het gebruik van Blue-bike gratis vanaf 1 juli tot het einde van het jaar. Op die manier wil het stadsbestuur het gebruik van de blauwe deelfiets verder stimuleren. “Je vindt Blue-bikes aan de stations van Leuven en Heverlee”, klinkt het.

Het gebruik van Blue-bike was in Leuven al erg voordelig dankzij de tussenkomst van de stad Leuven en de Vlaamse overheid. Tot op heden betaal je 1,15 euro voor de eerste 24 uur per rit. Daar komt dus nu verandering. De stad past nog tot het einde van het jaar de resterende 1,15 euro bij en zo wordt Blue-bike tijdelijk gratis. “Om de heropstart na de lockdown te vergemakkelijken en mensen aan te moedigen te kiezen voor de deelfiets maken we het gebruik van Blue-bike in Leuven gratis vanaf 1 juli tot het einde van het jaar. We maken de Blue-bike zo nog aantrekkelijker en bieden mensen een alternatief voor de bus of de auto”, zegt schepen Dessers.

+41 %

Blue-bike is overigens bijzonder populair in Leuven. Het aantal ontleningen steeg van 18.360 in 2018 naar 25.854 in 2019, goed voor een stijging van 41%. In juni openden de stad en Blue-mobility nog een derde Blue-bikepunt aan het station van Heverlee en dat brengt het totaal aantal Blue-bikes in Leuven op 124. Wie lid wil worden van Blue-bike kan surfen naar https://www.blue-bike.be/nl/lid-worden
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.