Big Bill viert 65ste op OHL

OHL WIL DIT SEIZOEN ZOVEEL MOGELIJK STUDENTEN NAAR DEN DREEF LOKKEN

Big Bill mag in het stadion zijn bekendste hit 'Ene me hesp' ten beste geven.
Vertommen Big Bill mag in het stadion zijn bekendste hit 'Ene me hesp' ten beste geven.
Armand Hombroeckx - tot ver over de Leuvense stadsgrenzen beter bekend als Big Bill - wordt vandaag 65 jaar jong. De legendarische bluesmuzikant heeft die mijlpaal gisteren zowaar in Den Dreef gevierd, waar OHL het opnam tegen Lommel in de Belgische beker. Big Bill mocht de aftrap geven en zong uiteraard zijn grootste hit 'Ene me hesp' in het stadion.

Na het bezoek van de acteurs van FC De Kampioenen eergisteren, kreeg stadion Den Dreef in Leuven gisteren opnieuw een levende legende op bezoek. Niemand minder dan Big Bill zakte naar het stadion van OHL af om zijn verjaardag te vieren. Niet zomaar een verjaardag maar zowaar al zijn 65ste. Een mijlpaal in het bewogen leven van de legendarische bluesmuzikant uit Leuven. "Tja mijlpaal... het gebeurt natuurlijk niet elk jaar dat je een uitnodiging krijgt van OHL om je verjaardag te vieren", aldus Big Bill.

Hij mag eveneens de aftrap van de match OHL-Lommel geven.
Vertommen Hij mag eveneens de aftrap van de match OHL-Lommel geven.

Fan van de club

Bij wijze van verjaardagscadeau mocht Big Bill zelfs de aftrap geven van de bekerwedstrijd OHL-Lommel. "We vonden het niet meer dan gepast om een legendarisch figuur als Big Bill de aftrap te laten geven op zijn 65ste verjaardag. Iedereen kent Big Bill in Leuven. Hij komt overigens geregeld kijken want hij is een fan van de club", zegt Chris Vandebroeck, woordvoerder van OHL.


Bij wijze van tegenprestatie zong Big Bill voor de wedstrijd een al even legendarisch lied: 'Ene me hesp'. "Dat mocht natuurlijk niet ontbreken", aldus Chris Vandebroeck van OHL. Big Bill zelf zingt het lied na al die jaren nog altijd graag. "Ik heb het al duizenden keren gezongen maar de mensen blijven ernaar vragen. Dan zingen we dat liedje natuurlijk. Het was wel de eerste keer dat ik 'Ene me hesp' in een voetbalstadion heb gezongen. En ook de eerste keer dat ik moest playbacken. Normaal weiger ik dat altijd maar voor één keer heb ik een uitzondering gemaakt. Het is tenslotte voor OHL. Je zou het misschien niet zeggen maar ik ben een voetballiefhebber. Als kind ging ik met mijn vader naar Stade Leuven kijken. Ik moet toch redelijk goed opgelet hebben want de aftrap geven, lukte goed. Ik dacht nochtans dat ik naast de bal zou stampen. Op voorhand had mijn kameraad nog gezegd: zie maar dat je de bal niet rechtstreeks in de goal trapt. Dat is niet gelukt, maar ik moet zeggen dat ik een enorm plezante verjaardag heb gehad op OHL."


Eigenlijk heeft Big Bill die plezante verjaardag te danken aan drie andere legendes uit de Leuvense muziekscène. Het was immers Jan Delvaux (Belpop Bonanza) die iets speciaal wou doen voor de 65ste verjaardag van Big Bill. Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie) en Mike Naert (directeur Het Depot) sprongen al snel mee op de kar. "Big Bill is net als ik een liefhebber van voetbal en dan vooral van OHL", legt Mike Naert uit. "We mochten deze gelegenheid niet zomaar laten voorbij gaan. OHL speelde net op zijn verjaardag in Den Dreef. Het ideale moment om Big Bill te verrassen en iets speciaal te doen voor zijn 65ste verjaardag. Het bestuur van OHL was meteen te vinden voor mijn idee."

Monument in leuven

Tijdens en na de wedstrijd ging het muzikale feestje overigens gewoon verder, al waren de studenten in dit geval de feestvarkens van dienst. DJ Bobby Ewing vuurde tijdens de rust al een kwartier plaatjes af op het publiek en na de wedstrijd draaide DJ Bobby Ewing nog een uur in OHL-café Offside. "Uiteraard draaide ik enkele hits van Big Bill. Hij is een monument en niet alleen in Leuven", aldus Jimmy Dewit alias DJ Bobby Ewing.


Ondanks de oproep naar alle Leuvense studentenverenigingen slaagde OHL er gisteren nog niet in om een massa studenten naar Den Dreef te lokken. "Dat klopt, maar we zitten nog maar aan het begin van het seizoen. Bovendien is het academiejaar nog maar pas van start gegaan in Leuven", reageert woordvoerder Chris Vandebroeck. "Je moet zo'n initiatieven de nodige tijd geven om te groeien. Voor wedstrijden die plaatsvinden op een weekdag willen we telkens iets speciaal organiseren voor de studenten. Dat kan gaan van een DJ-set na de wedstrijd zoals gisteren maar ook over andere initiatieven. We bekijken dat wedstrijd per wedstrijd maar we hebben zeker de ambitie om dit seizoen zoveel mogelijk studenten de OHL-beleving te laten ervaren."