Bestuurders betrapt tijdens verkeersactie

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven

De Leuvense politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een verkeersactie met 20 medewerkers op verschillende locaties. Op de Lüdenscheidsingel in Leuven werden 356 bestuurders gecontroleerd waarvan slechts twee bestuurders te veel gedronken hadden. Daarna ging de actie verder aan de Koning Boudewijnlaan in Heverlee waar 195 bestuurders gecontroleerd werden. Twee bestuurders hadden hier te veel gedronken. Een derde had zodanig veel gedronken dat hij in de cel mocht ontnuchteren. Er werden ook twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs. In twee auto’s werd drugs aangetroffen.

Tijdens de actie werd ook de snelheid gecontroleerd. Op de Mechelsesteenweg werden 639 bestuurders gecontroleerd en 19 reden te hard. Op de Koning Boudewijnlaan werden er 375 gecontroleerd en hiervan reden er 8 te hard. Ondertussen ging het fietsteam mee op pad. De patrouille op de fiets stelde 11 parkeerinbreuken vast, 12 inbreuken in het kader van de fietsverlichting en ze betrapten twee fietsers die meer aandacht hadden voor hun telefoon dan voor de weg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.