Berry Quincy zet Het Depot in vuur en vlam met ‘The Herdman’

De optredens van Berry Quincy lopen keer op keer over van muzikale energie.
Bart Mertens De optredens van Berry Quincy lopen keer op keer over van muzikale energie.
De Leuvense concertzaal Het Depot liep afgelopen zaterdag helemaal vol voor Berry Quincy. De populaire band speelde een thuiswedstrijd en stelde hun derde album ‘The Herdman’ voor aan de trouwe fans. “Het is een ander soort plaat geworden met verrassende muzikale experimenten”, zegt gitarist Pieter-Jan Vanstockstraeten.

Eigthies riffs met moderne beats en stevige zanglijnen…zo kondigde Het Depot de albumvoorstelling van Berry Quincy aan op hun website. De kenners van de Leuvense concertzaal zaten er niet ver naast want het derde album van de populaire Leuvense band is inderdaad niet wat de fans gewend zijn van Berry Quincy. ‘The Herdman’ zou je kunnen omschrijven als Berry Quincy 2.0 en dat verdient enige aanmoediging, zeker na de energieke voorstelling van de plaat in Het Depot. “We trokken naar de DAFT-studio’s voor de opnames en het is uiteindelijk een verrassend muzikaal experiment geworden”, zegt gitarist Pieter-Jan Vanstockstraeten. “In vergelijking met de vorige twee platen klinkt ‘The Herdman’ meer volwassen als je het mij vraagt.” Meer info: berryquincy.be

Gitarist Pieter-Jan Vanstockstraeten aan het werk.
Bart Mertens Gitarist Pieter-Jan Vanstockstraeten aan het werk.
Berry Quincy stelde 'The Herdman' voor in Het Depot in Leuven.
Bart Mertens Berry Quincy stelde 'The Herdman' voor in Het Depot in Leuven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.