Belle Perez ontdooit kerstmarkt

OOK SERGIO, MAMA'S JASJE EN BARBARA DEX VAN DE PARTIJ

Belle Perez zal de bezoekers verwarmen met haar stem (foto boven). Stan Van Samang (rechts) is peter van professor Monbaliu (links) steunt mensen die een transplantatie ondergingen. van het goede doel van de kerstmarkt: Transplantoux. De organisatie
Vertommen Belle Perez zal de bezoekers verwarmen met haar stem (foto boven). Stan Van Samang (rechts) is peter van professor Monbaliu (links) steunt mensen die een transplantatie ondergingen. van het goede doel van de kerstmarkt: Transplantoux. De organisatie
De 30ste editie van de Leuvense Kerstmarkt belooft een topper te worden met animatie van hoog niveau. Onder meer Sergio, Mama's Jasje en Belle Perez komen optreden aan de kiosk in het Sint-Donatuspark. Op het Ladeuzeplein is het dan weer ijspret troef met Ladeuze On Ice, het grootste ijsconcept van België.

In de binnenstad wordt alles klaargestoomd voor het grootste evenement van het jaar. Wat ooit begon als een klein marktje met 30 standjes en 10.000 bezoekers is uitgegroeid tot een kerstmarkt met 170 standen en 800.000 bezoekers, uit binnen- en buitenland. De dertigste Kerstmarkt ziet er dit jaar ietwat anders uit door de verhuis naar het Sint-Donatuspark.

Belle Perez zal de bezoekers verwarmen met haar stem
Photo News Belle Perez zal de bezoekers verwarmen met haar stem

Optredens

Aan de kiosk in het stadspark kunnen bezoekers genieten van optredens en randanimatie. "Belle Perez opent de concertreeks maar ook Paul Michiels, Sergio, Mama's Jasje, Jo Lemaire en Barbara Dex komen optreden", zegt organisator Marc Pinte. "Niet te missen is het afscheidsconcert van Voice Male en de ode van John Terra aan Neil Diamond. Verder staat er ijshockey op het programma met Leuven Chiefs en proberen we ook zoveel mogelijk ex-peters van de Leuvense Kerstmarkt terug naar Leuven te halen. Uiteraard is er ook dit jaar een goed doel en dat is Transplantoux van het UZ Leuven."

Transplantoux

Peter van dienst is dit jaar niemand minder dan Wijgmaalnaar Stan Van Samang. Hij zal rondgaan met het spreekwoordelijke 'hoedje' om geld in te zamelen voor de Transplantoux. "De organisatie brengt mensen die een transplantatie ondergaan hebben samen om actief en sportief te zijn. Ik ben al lang peter van Transplantoux en heb geen seconde getwijfeld om peter te worden van de feesteditie van de Kerstmarkt. We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen."

Winterpret verzekerd

Dit jaar vindt de Leuvense Kerstmarkt plaats van 7 tot en met 20 december."Door de werken op het H. Hooverplein hebben we van de nood een deugd gemaakt en gekozen om in het stadspark een feeëriek verlichte kerstmarkt te organiseren", zegt organisator Dirk Pinte. "Het is tenslotte een feesteditie. Tel daarbij de traditionele kerststanden, de ijspiste, een Provençaalse kerstmarkt en de lekkere, maar eenmalige kerst-Würst van Jeroen Meus en je weet dat de winterpret verzekerd is."


Meer info vind je terug op de website: www.leuvensekerstmarkt.com