Barbóék is opvolger De Dry Coppen

RUIM EN GEZELLIG BOEKENCAFÉ OPENT ENKELE HUIZEN VERDER IN SCHRIJNMAKERSSTRAAT

Lies en Mark openen zondag hun nieuwe zaak Barbóék.
Vertommen Lies en Mark openen zondag hun nieuwe zaak Barbóék.
Dit weekend, op zondag, opent in de Schrijnmakersstraat een nieuw boekencafé. Barbóék, zo gaat de opvolger van De Dry Coppen door het leven. Het concept blijft hetzelfde maar het nieuwe pand -enkele huizen verder dan De Dry Coppen- is wel veel ruimer. Opmerkelijk gegeven: De Dry Coppen werd overgenomen door vaste klanten Lies Van den Berghe en Mark Rummens.

Goed nieuws voor de fans van boeken. Leuven is vanaf zondag 7 juni opnieuw een boekencafé rijker. Na de sluiting van De Dry Coppen in de Schrijnmakersstraat misten ongetwijfeld heel wat mensen een gezellig boekencafé in de stad maar dat spreekwoordelijke gat wordt nu ingevuld door Barbóék. Het nieuwe boekencafé ligt overigens op amper honderd meter van De Dry Coppen. Lies Van den Berghe en haar echtgenoot Mark Rummens zijn de initiatiefnemers.

Het concept van Barbóék is hetzelfde als dat van de ondertussen gesloten Dry Coppen.
Vertommen Het concept van Barbóék is hetzelfde als dat van de ondertussen gesloten Dry Coppen.

Pand iets verderop

"Op 1 april kreeg ik een e-mail met de boodschap dat De Dry Coppen ging stoppen. Mijn echtgenoot Mark zei me: zouden we dat niet overnemen? Onze dochters waren meteen enthousiast. We hebben dan een e-mail gestuurd naar De Dry Coppen om te informeren maar zij wilden hun pand verkopen. Gelukkig viel ons oog op een pand een beetje verderop in de Schrijnmakersstraat. Drie weken geleden begonnen we dus aan ons nieuw avontuur met het handelsfonds van De Dry Coppen, op een andere locatie en onder een andere naam. We hebben onze droom waargemaakt", zegt Lies Van den Berghe.


Die naam werd Barbóék, met accenten omdat de nadruk op boeken ligt.


"Onze medewerkster Annelien Vranckx kwam met de naam op de proppen. We vonden dat meteen een leuke naam. Daar hebben we dus niet lang over getwijfeld", aldus Mark Rummens. Barbóék opent nu zondag de deuren in de Schrijnmakersstraat 17. "Op drie weken tijd is er veel gebeurd in het pand", zegt Lies.


"We hebben hard moeten werken maar ik ben tevreden over de inrichting. Onze creatieve geest, Nora Rummens, heeft zich uitgeleefd met de inrichting. Het resultaat is prachtig. Het is natuurlijk een prachtig groot pand met een patio in het midden. Het voordeel van al die ruimte is dat we ook een echte boekhandel kunnen zijn en niet enkel een boekencafé. We gaan ook lezingen en signeersessies organiseren. Uiteraard zijn ook boekenclubs welkom in Barbóék. We verwachten trouwens veel volk op de opening zondag. Op Facebook hadden al 300 mensen aangegeven dat ze zouden komen en dan tel ik onze uitnodigingen nog niet mee." Meer info: www.barboek.be