Bang afwachten op lot OHL-voorzitter

Volgens BBC zat Vichai Srivaddhanaprabha in gecrashte heli in Leicester

Vichai Srivaddhanaprabha (60), eigenaar van voetbalclubs Leicester City en Oud-Heverlee Leuven, zat volgens de Britse zender BBC in de gecrashte helikopter die gisterenavond neerstortte aan het stadion van Leicester City. BBC bevestigt dat aan de hand van bronnen die dicht bij de Thaise familie staan. Bij de Leuvense voetbalclub OHL wordt bang afgewacht op nieuws over het lot van hun voorzitter.
Vader Vichai en zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha samen met burgemeester Louis Tobback (sp.a).
Vertommen Vader Vichai en zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha samen met burgemeester Louis Tobback (sp.a).

Of Vichai Srivaddhanaprabha het leven liet in de crash die gisterenavond even na 20.30 uur crashte aan het stadion van Leicester City is nog niet officieel bevestigd maar de beelden van het helikopterongeval laten weinig goed nieuws vermoeden. De helikopter veranderde in een grote vuurbal toen het toestel even na het opstijgen neerstortte op een parking, amper enkele honderden meters van het King Power Stadium. Na de crash ontstond er paniek in de omgeving van het stadion. Zowel de fans als de medewerkers van Leicester City werden overmand door verdriet toen al snel het vermoeden groeide dat de clubeigenaar met zijn echtgenote aan boord was van de helikopter. Er is ook een ooggetuige die stelt dat de Thaise miljardair aan boord ging van de heli. Een officieel bericht over hun dood is er echter nog niet. 

Bloemen

“We weten niets met zekerheid”, zegt Roel Van Olmen, woordvoerder bij OHL. “We wachten op officieel nieuws uit Leicester. Zat Vichai Srivaddhanaprabha in het toestel? Dat weten we niet met zekerheid momenteel. We lezen net zoals iedereen nieuwsberichten op internationale media maar een officieel bericht daarover hebben we tot op heden niet ontvangen van Leicester City. We kunnen bij OHL voorlopig enkel afwachten op officieel nieuws.” Ondertussen vrezen de supporters van OHL het ergste. Er wordt bijvoorbeeld al gesproken over een initiatief  om bloemen te gaan neerleggen aan het stadion in Heverlee indien de dood van de clubvoorzitter bevestigd zou worden.

We kunnen enkel wachten op officieel nieuws vanuit Engeland

Roel Van Olmen, woordvoerder OHL

De heli is alvast eigendom van Srivaddhanaprabha en was op weg naar Londen nadat de piloot na de wedstrijd Leicester City-West Ham passagiers oppikte aan het stadion van de thuisclub. BBC beroept zich op betrouwbare bronnen die dicht bij de Thaise familie staan om te stellen dat Vichai Srivaddhanaprabha wel degelijk aan boord was van het toestel. Ook bij de Leuvense voetbalclub Oud-Heverlee Leuven wordt er momenteel bang afgewacht op nieuws over het lot van Vichai Srivaddhanaprabha. De Thai nam in juli van dit jaar de touwtjes in handen als voorzitter van OHL nadat hij de club eerder al had gekocht. In OHL-kringen wordt ook gevreesd dat de voorzitter de crash niet heeft overleefd. Tot op heden wil niemand bij OHL officiële verklaringen afleggen en wordt er gewacht op bevestigde nieuwsberichten uit het Verenigd Koninkrijk waar de Britse luchtvaartautoriteit AAIB het onderzoek naar de crash voert.

5 miljard dollar

Wat de eventuele gevolgen voor OHL zijn als zou blijken dat Vichai Srivaddhanaprabha is overleden, valt momenteel moeilijk in te schatten. Zijn zoon Aiyawatt, CEO van King Power, is ondervoorzitter en zou niet aan boord zijn geweest van de gecrashte heli. De familie Srivaddhanaprabha is alvast van groot belang voor de Leuvense voetbalclub gezien hun financiële slagkracht. Vichai Srivaddhanaprabha vergaarde een fortuin in de detailhandel en zou volgens Forbes een vermogen hebben van zo’n 5 miljard dollar. In 2010 kocht de familie de Engelse voetbalclub Leicester City. Zes jaar later won de club eerder onverwacht de titel in de Premier League. In mei 2017 kocht Vichai Srivaddhanaprabha ook de Belgische club Oud-Heverlee Leuven. 

Vichai Srivaddhanaprabha kreeg OHL in handen in 2017.
Vertommen Vichai Srivaddhanaprabha kreeg OHL in handen in 2017.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.