Bakkerij overvallen met luchtdrukpistool

19-JARIGE DADER WOONT VLAKBIJ EN WANDELT NA MISDRIJF RUSTIG WEG

Bakker Luc Vandenbroeck in zijn zaak.
Foto Vertommen Bakker Luc Vandenbroeck in zijn zaak.
Een 19-jarige overvaller uit Herent heeft woensdagnamiddag omstreeks 16.30 uur een gewapende overval gepleegd op bakkerij 't Warot in de Warotstraat in Winksele. De man graaide 500 euro mee uit de kassa en stapte op zijn gemakje weg. De politie kon hem onderscheppen. Hij had een rugzak met de vermoedelijke buit en een niet-geladen luchtdrukpistool bij zich.

"Ik stond vanachter in mijn zaak. Toen ik hoorde dat er iemand binnen kwam, ging ik kijken. Ik zag een magere man staan met een kaptrui en een zonnebril. Toen zei ik, net zoals tegen al mijn klanten, vriendelijk 'goeiendag'. Maar die jongen antwoordde niet. Ik vroeg of hij een brood wilde. Daarna haalde hij zijn pistool boven en zei hij dat hij 'money' wilde", vertelt zaakvoerder Luc Vandenbroeck (53), van Brood & Banket 't Warot in de Warotstraat in Winksele. Dat gebeurde woensdag zo rond 16.30 uur. "Ik had natuurlijk geen keuze en heb hem het geld overhandigd. Gelukkig nam hij enkel de bovenkant van de kassa mee, goed voor zo'n 500 euro. In het andere deel van de kassa zat wel wat meer geld. Toen die jongen wegging met het geld, heb ik gekeken waar de overvaller heen liep en daarna onmiddellijk naar de lokale politie gebeld. Tot mijn grote verbazing zag ik dat de dief op zijn gemakje weg wandelde. Heel bizar vond ik dat", klinkt het bij Vandenbroeck.

Rugzak met buit en pistool

De jongeman bleek even verderop te wonen en was niet met de wagen gekomen. Hij vluchtte weg in de richting van de spoorwegbrug. Een politieploeg zag een man de spoorwegberm aflopen en onderschepte even later de verdachte. De man, die geen trui meer droeg, werd herkend door het slachtoffer. Hij had een rugzak met de vermoedelijke buit en een niet-geladen luchtdrukpistool bij zich. De trui met kap werd op de vluchtweg teruggevonden. "Ik ben vooral blij dat ik mijn geld terug heb en dat alles goed is afgelopen. De Leuvense onderzoeksrechter heeft de 19-jarige man uit Herent in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van gewapende overval. De lokale recherche van politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) onderzoekt of de jongeman ook in aanmerking komt voor andere feiten.