Automobilist en fietser naar ziekenhuis na botsingen

Op twee verschillende locaties zijn woensdag nog voor de middag twee mensen naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken waren bij een ongeval.

Een 79-jarige man uit Herent raakte woensdagvoormiddag lichtgewond toen hij op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo op de auto voor hem botste. Die stopte ter hoogte van een oversteekplaats voor voetgangers om iemand te laten oversteken. De zeventiger kloeg van pijn in de borstkas. Hij werd werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis en zijn auto werd getakeld. De andere bestuurder, noch de voetganger raakten gewond.

In Heverlee moest dan weer een 48-jarige fietser uit Heverlee met een ziekenwagen overgebracht worden naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij woensdagochtend op het kruispunt van de Oude Rondelaan en de Den Boschsingel in aanrijding was gekomen met een auto. Dat gebeurde toen de auto van uit de Oude Rondelaan de Den Boschsingel wilde oprijden. De fietser kwam door de klap ten val en kloeg van pijn in de liesstreek. (ADPW)