Aula ontruimd voor 'verdachte Arabische man'

VOLGENS POLITIE GEEN REDEN TOT PANIEK

Aula Pieter De Somer is met 1.000 plaatsen de grootste in de studentenstad.
Foto Vertommen Aula Pieter De Somer is met 1.000 plaatsen de grootste in de studentenstad.
Aula Pieter De Somer, met zo'n duizend plaatsen de grootste studentenaula van Leuven, is gisternamiddag ontruimd nadat er - volgens een studente - een verdachte man een filmpje in het Arabisch aan het opnemen was aan de inkomhal. De man had volgens diezelfde studente ook nog een verdacht koffertje bij. "Geen reden tot paniek", klinkt het bij de politie.

Zo rond 15.30 uur verzamelden de eerste studenten al voor het mastervak Internationaal Privaatrecht in de inkomhal van aula Pieter De Somer. Een allochtoon uitziende man nam daar een filmpje op in het Arabisch. De man had bovendien ook een verdacht koffertje bij zich. Dat deed een 18-jarig meisje, dat het vak Gedragsneurowetenschappen volgde van 14 tot 16 uur in de aula, het ergste vermoeden. Zij belde onmiddelijk de Leuvense politie. "Rond 15.30 uur hebben wij een melding gekregen van studente die een verdacht persoon zag in de inkomhal van de Pieter De Somer-aula", bevestigt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense politie. "De man was een filmpje aan het opnemen en had koffertje bij zich. Hij zou ook Arabisch gepraat hebben. De man had volgens de beschrijving een getaande huidskleur en een lange donkere baard. In tegenstelling tot wat sommigen beweerden, droeg hij géén lang gewaad. Wij zijn ter plaatse gekomen rond vier uur. De les die daar van 14 tot 16 uur plaatsvond, was dan al afgelopen. Toen was de man daar niet meer."

Zekere voor onzekere

"Ook de explosievenhond van de federale politie heeft niets gevonden. Er is dus geen reden tot paniek. Maar gelet op deze tijden hebben wij de aula toch laten doorzoeken. Dat was puur een kwestie van het zekere voor het onzekere te nemen", voegt Gille nog toe.


De les Internationaal Privaatrecht, die normaal gezien van 16 tot 18 uur zou duren, werd afgeblazen.


De lezingen van gisteravond werden door de politie en de KU Leuven met argusogen gevolgd, maar er waren geen onregelmatigheden meer te melden. De lessen van morgen zullen gewoon doorgaan.