Alweer ramkraak op Easy-m

APPLE-VERDELER VOOR DE DERDE KEER IN TIEN MAANDEN GEVISEERD

Vertommen
Ramkrakers sloegen gisterochtend al voor de derde keer in minder dan tien maanden toe in de Easy-m Apple-store, aan de Vaartkom in Wilsele. Ze reden met hun wagen de al zwaar beveiligde toegangsdeur in en gingen op goed 2 minuten tijd aan de haal met een onbekend aantal iPhones. De zaakvoerders kondigen inmiddels nog bijkomende veiligheidsmaatregelen aan.

De ogenschijnlijk professionele gangsters reden de beveiligde toegangsdeuren van de winkel omstreeks 2.30 uur aan diggelen. "Dat deden ze met een wagen met Roemeense nummerplaten", weet Sjoerd Boelhouwer. Hij is de echtgenoot van eigenares Annick Maes, die in totaal 20 Easy-m's in heel het land uitbaat. "Ze gingen achterwaarts door het metalen rolluik en de glazen schuifdeuren. Deze keer kwamen ze ook 'volledig' binnen: twee zware meubelstukken werden gewoon weggeduwd. De schade is dan ook enorm. Eens in de winkel sloegen de daders meteen een glazen kast met daarin iPhones kapot. Ze gingen met een nog onbekend aantal van die smartphones aan de haal. Wellicht waren ze goed voorbereid en kwamen ze eerder al op verkenning. Ze wisten immers dat ze snel moesten zijn. Amper vier minuten na de alarmmelding was de politie al ter plaatse, maar de vogels waren toen reeds gaan vliegen." Al lieten ze wel iets achter. "Hun wagen bleef hier staan", vult uitbaatster Annick Maes aan. "De hele operatie heeft ook nauwelijks 2 minuten geduurd."

Vertommen

Paaltjes aangevraagd

De ramkraak van gisterochtend was al de derde bij deze Leuvense 'Apple Premium Reseller' in minder dan tien maanden tijd (zie ook kader). "We gaan na elke ramkraak een stapje verder inzake beveiligingsmaatregelen", zegt Boelhouwer. "Zo hebben we na de vorige keer een rookmachine geïnstalleerd die de winkel in enkele seconden volledig in een dichte nevel hult. Wellicht dankzij die machine én het snelle optreden van de politie, konden ze deze keer hun werk niet afmaken. De buit is dan ook eerder beperkt gebleven. Nu zullen we een zwaarder rolluik installeren en de aanvraag om paaltjes voor de deur te kunnen plaatsen, ligt al bij het stadsbestuur. Maar ik maak me geen illusies. Als die mannen echt binnen willen, kunnen ze ook daar voorbij. Ik denk niet dat dergelijke, goed georganiseerde bendes die speciaal voor enkele kraken naar België afzakken, te stoppen zijn." Sjoerd Boelhouwer is daarom van plan om de dure producten in de showroom te vervangen door lege demodozen. "En zo moeten wij ook almaar meer inspanningen leveren om onze eigen spullen te beschermen", besluit hij.


De opsporingsdienst van Politie Leuven en de federale gerechtelijke politie (FGP) voeren samen het onderzoek naar de daders.

Vertommen


Video