Allez, Chantez! viert vijfde verjaardag in Hal 5

In Hal 5 in Kessel-Lo barst op 22 februari een zangfeest los.
vertommen In Hal 5 in Kessel-Lo barst op 22 februari een zangfeest los.
Al vijf jaar laat Allez, Chantez! mensen voluit samen zingen. Voor haar vijfde verjaardag trekken de zangcoaches vanaf 18 februari een week lang op tournee in heel Vlaanderen. Op zes locaties –waaronder Hal 5 in Kessel-Lo- kunnen honderden mensen die graag zingen zich volledig laten gaan, ongeacht de aan- of afwezigheid van zangtalent.

“We vullen zes zalen met enthousiaste mensen die zin hebben om een leuke avond te beleven”, zegt initiatiefneemster Annelore Camps. “In het zangboekje staat popmuziek van de jaren ’50 tot vandaag dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je niets van het repertoire zal kennen. Op zaterdag 22 februari houden we tussen 20 en 22 uur halt in Hal 5 in Kessel-Lo. Een ticket kost 10 euro in voorverkoop. Zolang je goesting hebt om mee te doen, is iedereen welkom.”

Spaarvarken

Normaal gesproken is Allez, Chantez gratis maar tijdens de verjaardagstournee zijn alle sessies betalend. Het initiatief ging van start in februari 2015 in Gent maar sinds 2019 is er ook in Leuven elke maand een zangsessie. 

“Op de verjaardagstournee zijn alle sessies inderdaad betalend”, klinkt het. “Doorgaans vragen we als organisatie om één keer per jaar een toegangsticket te betalen waardoor de kosten van een komend zangjaar voor het grootste deel betaald worden door de eigen achterban. Gemiddeld gaat het om zo’n 10.000 euro die we besteden aan de vergoeding van de zangcoaches en een projectmedewerker, auteursrechten, drukwerk, huur van techniek en de zaal. Als deelnemers het gevoel hebben dat ze een bijdrage kunnen doen aan je project voelen ze zich meer betrokken en gaan ze ook meer reclame maken voor je initiatief. Dat is één van de lessen die het team achter Allez, Chantez! leerde tijdens de afgelopen jaren. Daarom staat er na elke sessie ook een spaarvarken te blinken aan de uitgang. Mensen stoppen erin wat zij kunnen missen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.