Alleen materiële schade door storm Dennis in onze regio: dakisolatie van sporthal gaat vliegen en bomen waaien om

De dakisolatie van de sporthal in Kampenhout ging vliegen. De sporthal werd daarom ontruimd.
vertommen De dakisolatie van de sporthal in Kampenhout ging vliegen. De sporthal werd daarom ontruimd.
Storm Dennis heeft in onze regio voornamelijk voor materiële schade gezorgd. Het ging vooral om omgewaaide bomen die op het wegdek terechtkwamen. In Kampenhout ging ook de dakisolatie van de sporthal vliegen. 

De sporthal in Kampenhout moest ontruimd worden omdat de dakisolatie was losgekomen. De panelen kwamen her en der op de grond terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de schade te herstellen. In Leuven brokkelde een muur af van een garagebox in De Vanden Tymplestraat. De weg werd er afgesloten van de Nerviersstraat tot de Diestsestraat. In Meerbeek, deelgemeente van Kortenberg, kwam een boom over de weg terecht in de Wijnegemhofstraat. Die werd afgesloten voor alle verkeer van de rotonde op de Leuvensesteenweg (N2) tot aan het kruispunt met de Dalemstraat en dat minstens tot maandagochtend 10 uur. “Door de storm is een boom omgevallen die dwars over de rijbaan ligt. Ook andere bomen dreigen om te vallen, met alle gevaar van dien. Aangezien de Prinsendreef al eerder werd afgesloten door het risico op omvallende bomen, moest alle verkeer omrijden via de Schoonaardestraat. Het stuk Wijnegemhofstraat tussen de Dalemstraat en de Hulstbergstraat was wel open voor het verkeer”, klinkt het. 

Verlichtingspaal helt over

Ook in Keerbergen op de Tremelobaan en in Boortmeerbeek in de Kallebeekstraat belandde een boom op een deel van de weg. Nog in Keerbergen kwam een boom terecht op het dak van een huis. Op de Holsbeeksebaan in Holsbeek en in het centrum van Werchter gingen enkele dakpannen vliegen. 

Aan de Naamsevest in Leuven viel ook een boom op een deel van het wegdek. De hinder was er eerder beperkt. Op de Werchtersebaan in Tremelo kwam een verlichtingspaal in kabels terecht. De baan werd er afgesloten en nutsmaatschappij Fluvius werd verwittigd. In Schiplaken, deelgemeente van Boortmeerbeek, werd de Burggraaf Terlindenlaan afgesloten voor alle verkeer vanaf de Molenheidebaan tot de Blokstraat omdat er kabels op de baan belandden.  

Ook het treinverkeer ondervond enige hinder. Zondagochtend zorgde weggewaaid plastic in de bovenleiding op de spoorlijn Leuven-Hasselt er voor dat van 9.30 uur tot 10.15 uur treinen tussen Aarschot en Testelt tijdelijk over één spoor moesten rijden. Omstreeks 10.15 uur waren die problemen van de baan. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In Leuven brokkelde een muur af van een garagebox in De Vanden Tymplestraat.
vertommen In Leuven brokkelde een muur af van een garagebox in De Vanden Tymplestraat.
 Op de Werchtersebaan in Tremelo kwam een verlichtingsbaal in kabels terecht.
vertommen Op de Werchtersebaan in Tremelo kwam een verlichtingsbaal in kabels terecht.
 In Meerbeek, deelgemeente van Kortenberg, kwam een boom over de weg terecht in de Wijnegemhofstraat. De weg is er afgesloten tot maandagochtend.
vertommen In Meerbeek, deelgemeente van Kortenberg, kwam een boom over de weg terecht in de Wijnegemhofstraat. De weg is er afgesloten tot maandagochtend.
stormschade in de regio Leuven.Naamsevest in Leuven.
vertommen stormschade in de regio Leuven.Naamsevest in Leuven.