Exclusief voor abonnees

Al liftend de Atlantische Oceaan oversteken… Lukt dat? Leander (25) uit Leuven waagde zich aan het avontuur van zijn leven

Leander Declercq (25) uit Leuven stak al liftend de Atlantische Oceaan over. Het werd het avontuur van zijn leven en het kostte hem amper enkele honderden euro's.
Leander Declercq Leander Declercq (25) uit Leuven stak al liftend de Atlantische Oceaan over. Het werd het avontuur van zijn leven en het kostte hem amper enkele honderden euro's.
Liften won de voorbije jaren steeds meer aan populariteit in Europa, maar de 25-jarige Leander Declercq uit Leuven zag het net iets groter. Hij wou al liftend de Atlantische Oceaan oversteken en dat zonder enige zeilervaring. In januari begon de twintiger aan het avontuur van zijn leven. “Het klinkt misschien gek, maar zeilervaring is geen vereiste”, vertelt Leander.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stijn Dewacht

  Ik snap niet hoe dergelijke stunts kunnen gebeuren, Ik heb eens aangevraagd om langen dan 4 weken rond te reizen door verschillende landen, Kreeg onmiddelijk een formele NET (4weken is het maximum dat een Belgische burger op vakantie mag) En je zou nu toch denken dat de volledige atlantische oceaan oversteken langer als een maand duurt? Niet dat ik deze persoon het niet gun, maar ik vraag mij gewoon af waarom ik dit zelf niet zou mogen/kunnen

 • SABINE TAVERNIER

  TOP!!! Je dromen kunnen doen uitkomen, hoe zalig is da nie!!!!!

 • Ronny Cuypers

  Natuurlijk kan dat. Er zijn voortdurend overstekers die opstappers zoeken om een handje toe te steken. En dat zeilen leer je onderweg wel. Tijd genoeg.

 • Christophe Truyens

  Prachtig !!