Agent en dronken vandaal raken gewond

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven
De Leuvense politie pakte tijdens de feestnacht van woensdag op donderdag een agressieve dronkaard op die een agent verwondde aan de hand. Kort nadien werd ook een vandaal, die een raam van een wasserette had vernield, in de boeien geslagen.

Een 38-jarige agressieve dronkenlap uit Bierbeek die in de Groenstraat in Heverlee enkele voorbijgangers aansprak en dreigend om geld vroeg, werd opgepakt en opgesloten in de cel om te ontnuchteren. Een agent raakte tijdens het oppakken van de man, die zich fel verzette, gewond aan zijn hand. Hij moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Hij werd één week werkonbekwaam verklaard.

Een 22-jarige man uit Herent, die in de Naamsestraat het raam van een wasserette aan diggelen had geslagen, kon dankzij een alerte getuige snel worden opgepakt. Een patrouille die op zoek ging naar de verdachte, kon deze dankzij de beschrijving die de getuige gaf, even later op de Tervuursevest aantreffen. Hij was stomdronken en één van zijn handen was bebloed. Hij had daarenboven geen schoenen aan. De man werd opgesloten ter ontnuchtering. Tijdens een fouille werd ook nog een gebruikshoeveelheid cannabis aangetroffen in de zakken van de twintiger. Omdat hij zich fel verzette tegen zijn opsluiting krijgt hij naast het proces-verbaal voor openbare dronkenschap ook nog eentje voor smaad en weerspanningheid.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marianne torfs

    Die hebben echt een mooi bijverdienste , dat is zijn beroep , en op een interventie hoeveel kans dat hij blessure heeft 8 op tien met een grote schade vergoeding . En dan kunnen ze met hun gezin op reis zonder hun vakantie geld te gebruiken . Ik vind dat niet kunnen dat een politieagent schadevergoeding krijgt , die zijn loon loopt door als hij ziek is . Schadevergoeding is ok maar niet naar de politieagent zelf . Dat is een werkongeval