Acht vandalen richten ravage aan in Amerikaans College

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven
De politie pakte donderdagochtend even na vijf uur acht jongeren op nadat ze in het gemeenschappelijk gedeelte van het Amerikaans College in de Naamsestraat een ware ravage hadden aangericht. Onder meer een pingpongtafel en bloembakken moesten eraan geloven.

Eén van de bewoners werd gewekt door lawaai en kwam beneden poolshoogte nemen. Hij zag hoe de acht, allen tussen 18 en 21 jaar oud uit de regio, wild tekeer gingen en vernielingen aanrichtten. Toen de jongeren zagen dat iemand hen in de gaten hield en hen filmde met gsm, zetten ze het op een lopen. De groep, die bestond uit zes mannen en twee vrouwen, werd even later aangetroffen in de Schapenstraat. De ravage die ze hadden aangericht was niet min. Er werd een brandblusser leeggespoten, een pingpongtafel was helemaal stuk geslagen, er waren tafels vernield, ruiten waren ingeslagen en bloembakken werden op de grond gegooid. Een van de jongeren liep tijdens het binnendringen van het gebouw zelfs snijwonden op aan de handen. Om het college binnen te komen, waren ze over de poort die uitgeeft op de Karmelietenberg geklauterd, en daarbij had de vandaal zich verwond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.