Ab InBev zoekt 40 krachten om productielijn 24 uur draaiende te houden en verspreidt vacatures nu op broodzakken

De gebouwen van Ab InBev.
Vertommen De gebouwen van Ab InBev.
Bierbrouwer Ab InBev heeft moeite om al haar vacatures in te vullen voor een nieuwe productielijn in de bottelarij om die continu te laten draaien. Sinds oktober zoeken ze 40 nieuwe krachten, maar daar is nog maar de helft van ingevuld. “Er zijn 3.500 werkzoekenden in Leuven voor bijna het dubbel aan vacatures”, verklaart werkgeversorganisatie VOKA.

In de Leuvense brouwerij van AB InBev werken momenteel in totaal 800 personen. Als gevolg van de grote stijging van de vraag in het buitenland naar bieren die in Leuven gebrouwen worden - deze worden uitgevoerd naar meer dan 100 landen - werd recentelijk de brouwcapaciteit verhoogd. Momenteel wordt ook de capaciteit van de bottelarij opgevoerd. “Volgende week gaat de testfase van start voor een elfde productielijn in de bottelarij. Dit gebeurt vooralsnog met twee ploegen. Van zodra we voldoende mensen gevonden hebben zal de derde ploeg kunnen worden opgestart”, aldus Soenen. Maar voorlopig moet de brouwer nog uit een ander vaatje tappen. “We hebben vooreerst procesoperatoren nodig van wie we geen grote voorkennis vereisen. Wel zullen we die mensen testen op hun technisch inzicht. Het is ook belangrijk dat ze een passie voor bier hebben. Daarnaast hebben we technici nodig met een technisch diploma of ervaring in een technische job. Tot slot zoeken we ook managers met een universitair diploma.” 

Broodzakken

Om zoveel mogelijk potentiële krachten te bereiken, verspreidt Ab InBev sinds twee weken de vacature op 100.000 broodzakken met de drie gevraagde profielen. “Ze worden verdeeld tot in Mechelen en Sint-Truiden omdat we constateren dat veel mensen uit die regio bij ons werken”, doet persverantwoordelijke Laure Stuyck de strategie uit de doeken. “Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen mailen naar jobsbrouwerijleuven@Ab-InBev.com. Zij worden vervolgens gecontacteerd door een interimkantoor. De uitgekozen profielen worden dan uitgenodigd op ons jobcafé op zaterdag 16 februari. Daar kunnen ze kennismaken met de brouwerij en zullen ze op de hoogte gebracht worden van eventuele verdere testen.”

Volgens werkgeversorganisatie VOKA Vlaams-Brabant is de moeilijke jobinvulling bij Ab InBev geen alleenstaand geval. “In Vlaams-Brabant zijn er meer vacatures dan werkzoekenden. Voor de 32.000 openstaande jobs zijn er 28.000 werkzoekenden. En daarvan heeft 84 procent eerst een opleiding nodig om een job te kunnen aanvatten”, verklaart Steve Vanhorebeek van VOKA. “In Leuven is het verschil nog groter want daar zijn 3.500 werkzoekenden voor 6.000 vacatures. De meest voor de hand liggende oplossing is dat werkgevers opleidingen aanbieden op de werkvloer.”  

De vacature met de drie profielen werd zelfs verspreid op 100.000 broodzakken.
KAR De vacature met de drie profielen werd zelfs verspreid op 100.000 broodzakken.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Peeters

    Artikel gelezen in krant HLN. Een klein zinnetje trok mijn aandacht: ‘’...om de nieuwe productielijn continue te laten draaien’’. We spreken dus waarschijnlijk over nachtwerk. Dat er 3.500 werkzoekenden zijn in Leuven, doet er dan niet toe. Niet iedereen kan dat fysiek aan om op een nachtritme te gaan leven en het familiaal leven lijdt daar ook onder. Doch dat vertellen ze niet in het artikel.

  • René Mertens

    Via een interimkantoor. En als ze u dan niet meet nodig hebben vliegt ge eruit. Waarom kunnen ze deze mensen niet zelf aannemen en een vaste job geven, eventueel voorafgegaan door een proefperiode ?