Aantal coronapatiënten in UZ Leuven is verdubbeld

vertommen
Het aantal coronapatiënten die zijn opgenomen in UZ Leuven is het voorbije weekend verdubbeld. Momenteel worden er 46 patiënten verzorgd waarvan er 12 op de afdeling intensieve zorg liggen.

In UZ Leuven worden momenteel 46 patiënten verzorgd die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Daarvan liggen er 12 patiënten op intensieve zorg. Afgelopen vrijdag was er nog sprake van 25 coronapatiënten waarvan op intensieve zorg en 7 aan een beademingstoestel. In vergelijking met donderdag waren er toen geen patiënten bijgekomen. In totaal deed UZ Leuven al coronatesten bij 6.789 patiënten. 1.052 testen waren positief en 152 waren een bevestiging van een positieve test in een ander labo. Op zaterdag 21 maart (stand 15 uur) gebeurden er in het Leuvense labo 124 testen, waarvan er 47 positief waren. Het UZ Leuven verwacht een piek in het aantal coronapatiënten tegen het midden van volgende week. Het Leuvense ziekenhuis benadrukt ook dat de capaciteit om patiënten te verzorgen nog ruim voldoende is momenteel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.