79-jarige vrouw sterft na aanrijding met Lijnbus vol schoolkinderen

Dodelijk ongeval Wilselsesteenweg Kessel-Lo
Vertommen Dodelijk ongeval Wilselsesteenweg Kessel-Lo
Op de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo is woensdagochtend om 10 uur Irene Renard (79) uit de nabijgelegen Hulsberg overleden nadat ze werd aangereden door een bus van De Lijn. 

Irene Renard was te voet onderweg naar haar pedicure toen het dramatische ongeval gebeurde. Uit de bevindingen van het parket zou de dame op de stoep aan het wandelen geweest zijn, en is ze wellicht onwel geworden. “Ze viel en daardoor is ze naast het voetpad beland. De bus van De Lijn probeerde nog uit te wijken, maar kon niet meer op tijd in de remmen. De vrouw was op slag dood”, zegt Sarah Callewaert van het parket. 

De buschauffeur reed niet te snel, en had niet gedronken. “Op het ogenblik van het ongeval zaten er schoolkinderen op de bus”, aldus nog Callewaert. Het is vooralsnog niet duidelijk waar die kinderen werden opgevangen.

De familie van Irene reageerde zwaar aangeslagen op het verlies. “Voor ons is het ook raden naar wat er gebeurd is”,  zeggen haar zoon en dochter. “Mama was nog goed te been en ging elke dag wandelen. Het is extra pijnlijk dat wij geen afscheid van haar hebben kunnen nemen.” Irene was de vrouw van voormalig Leuvens politiecommissaris Herman Vansteenwegen.

Te veel bussen

Meteen na het ongeval laaide de discussie op of bussen van De Lijn wel een plaats hebben op de smalle Wilselsesteenweg. Sinds kort is er een omleiding, waardoor er zowat elke zeven minuten een bus voorbijkomt. In dit geval ging het om een bus met het logo van De Lijn die eigendom is van een privébedrijf. 

Het verkeer werd in beide richtingen afgesloten van het kruispunt met de Kesseldallaan tot aan de Bergstraat. 

Dodelijk ongeval met lijnbus op de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo
Vertommen Dodelijk ongeval met lijnbus op de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Devroey Monique

    Veel sterkte aan de familie bij dit tragisch verlies

  • Martine Steegmans

    Erg voor de famillie veel sterkte