493 voertuigen geverbaliseerd tijdens snelheidscontroles

Illustratie PZ Leuven.
Vertommen Illustratie PZ Leuven.
Tijdens de paasvakantie heeft de Leuvense politie verschillende snelheidscontroles gehouden. Er werd in de bebouwde kom onder meer een controle gehouden in de Donkerstraat, Aarschotsesteenweg, Platte-Lostraat, Hertogstraat, Rotselaarsesteenweg, Diestsesteenweg, Kesseldallaan, Mechelsesteenweg en de Tervuursesteenweg. 

De hoogste snelheid werd gemeten op de Tervuursesteenweg waar een bestuurder 97 km/uur reed en op de Diestsesteenweg waar een wagen 89 km/uur haalde. In de zone 30 werd er onder meer gecontroleerd in de Puttebroekstraat, Pieter Nollekensstraat, Verenigingsstraat, Van Waeyenberglaan, Hoegaardsestraat, Brusselsestraat, Naamsestraat, Koning Albertlaan en Koning Leopold III-laan.

De hoogste snelheid bedroeg 66 km/uur in de Koning Leopold III-laan. Op de Brusselsestraat haalde een bestuurder een snelheid van 65 km/uur. Verder werd er ook nog gecontroleerd op de Geldenaaksebaan en de Sint-Jansbergsesteenweg waar een bestuurder 98 km/uur reed op een plaats waar er slechts 50 km/uur is toegelaten. Op de Koning Boudewijnlaan werd dan weer een bestuurder betrapt die op een plaats waar slechts 70 km/uur toegelaten is, 115 km/uur reed.

In totaal werden er ruim 11.000 voertuigen op snelheid gecontroleerd en 493 geverbaliseerd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maria Scheuts

    Die zone 30 is een pure geldklopperij.