333.000 euro extra ondersteuning voor Dijledal in Leuven

Voorzitter Dijledal, Christophe Stockman
vertommen Voorzitter Dijledal, Christophe Stockman
Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA), maakt 333.602 euro vrij voor sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal in Leuven. “Met deze middelen wil ik Dijledal ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, aldus de minister.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingsmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA), een extra financieel duwtje in de rug. “We willen de huisvestingsmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving”, aldus de minister. Voor Dijledal in Leuven betekent dit concreet een extra subsidie van 333.602 euro. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.