15 maanden cel voor Roemeense koperdieven

De correctionele rechtbank in Leuven waar de drie werden veroordeeld.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de drie werden veroordeeld.
Drie Roemeense koperdieven zijn veroordeeld tot 15 maanden cel. Ze werden in juli geklist na een wilde achtervolging van Leuven tot Vilvoorde.

In de nacht van 8 op 9 juli rond 3.30 uur zag een ploeg van politiezone Leuven een verdacht voertuig uit een veldwegje aan de Meerdaalboslaan in Leuven komen. De politieploeg wou de inzittenden controleren, maar de wagen ontsnapte naar de E40 in Haasrode. Daar startte een achtervolging in de richting van Brussel. De auto reed met hoge snelheden door Brussel en negeerde verschillende rode lichten. De wilde achtervolging eindigde op de Schaarbeeklei in Vilvoorde. De drie inzittenden, Roemenen, werden bij de kraag gevat. In de auto lagen koperen kabels en werkmateriaal zoals kniptangen, schroevendraaiers en dopsleutels. Aan de spoorlijn aan de Meerdaalboslaan in Leuven bleken verschillende meters koperen kabel gestolen te zijn. De politie vond er restanten van kabels, ijzeren frames en lege bekleding van de kabels. Op de plaats van de diefstal leidde een spoor in het gras naar het veldwegje waar de verdachte auto werd opgemerkt. De Roemeense mannen van 35 en 37 jaar zitten sinds 8 juli in de gevangenis. Cornel E., Valer E. en Augustin L. kregen elk vijftien maanden cel, waarvan vijf met uitstel.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Borgers

    Slechts 15 maanden én dán ook nog 5 met uitstel??? Moeten wij maar eens proberen dan krijgen we 4 jaar óf meer.