"Waarom geen plonsbad tussen Sportoase en Abdij van 't Park?"

Schepen Carl Devlies op de plaats tussen Sportoase en Abdij van 't Park, waar hij wel ruimte ziet voor een plonsbad.
Vertommen Schepen Carl Devlies op de plaats tussen Sportoase en Abdij van 't Park, waar hij wel ruimte ziet voor een plonsbad.
Het is warm dezer dagen en dat inspireert de Leuvense schepenen blijkbaar om luidop na te denken over nieuwe waterpartijen in de stad. Zo droomt schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies (CD&V) van een nieuw plonsbad in de rustige groene zone tussen de Sportoase en de Abdij van 't Park in Heverlee.

"Hoe zal de stad er in de toekomst uitzien? Het is een vraagstuk waar ook de Leuvenaars mee over kunnen nadenken, want in 2018 komt er een grote bevraging. In dat opzicht zou het toch schitterend zijn dat er naast een Leuven Plage aan de Vaartkom (hetgeen collega-schepen Ridouani begin deze week lanceerde, red.) ook een ploeterbad zou komen tussen de Sportoase en de Abdij van 't Park in Heverlee. Leuven kan gerust meer waterpartijen gebruiken en het is daar een zeer rustige en groene omgeving met tal van mogelijkheden. Zo zou het ploeterbad gemakkelijk kunnen aansluiten op de wandelroutes langs de Abdij. Ook aan de Langestaart langs de Dijle zie ik mogelijkheden, maar dan moeten we eerst bekijken of de waterkwaliteit daar wel in orde is", aldus Devlies.


De schepen ziet de komst van het plonsbad vooral als tegenhanger van het zwembad in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. "Daar weten we dat het ploeterbad totaal overbevraagd is. Bovendien is dat zwembad vooral gericht op de inwoners van Leuven-Noord, terwijl er langs de zuidkant eigenlijk geen opties zijn. Voor de inwoners van het centrum en Heverlee zou deze groene zone dus de ideale locatie zijn. Al denk ik zeker niet aan een grote installatie, maar wel aan een ploeterbad voor de kleinsten", aldus nog Devlies. "Of het betalend en bewaakt zal worden? Dat is toch de bedoeling en we zouden dan ook dezelfde tarieven hanteren van het provinciedomein. Ik denk eventueel ook aan een samenwerking met de Sportoase, maar die gesprekken moeten nog gevoerd worden." Devlies zal zijn voorstel vermoedelijk lanceren op de eerstvolgende gemeenteraad, maar volgens de schepen moet het plonsbad realiseerbaar zijn binnen 2 of 3 jaar. (KHK)