"Mijn vrienden ronselen stemmen. Ik krijg het er warm van"

'STERACTEUR' SIEGFRIED DE DONCKER WIL PIJNBANK OVERLEVEN

Siegfried De Doncker met een poster van zichzelf. Hij hoopt op voldoende stemmen om door te mogen naar de volgende aflevering.
VPL Siegfried De Doncker met een poster van zichzelf. Hij hoopt op voldoende stemmen om door te mogen naar de volgende aflevering.
Leuvenaar Siegfried De Doncker (28) hoopt volop op steun van zijn stadsgenoten tijdens 'Steracteur Sterartiest' op Eén. In de eliminatieronde tegen Gio moet het publiek kiezen voor wie van de twee het avontuur stopt. "Mijn vrienden ronselen overal stemmen. Daarvan krijg ik het warm vanbinnen", zegt Siegfried.

Siegfried was tot enkele maanden geleden 'gewoon' voltijds kinderidool. "Met 'Helden' op Ketnet, een creatief programma waarin we met kinderen allerlei dingen bouwen en ze uittesten, is het voor mij zo'n zes jaar geleden begonnen", vertelt Siegfried. "Daarna volgden 'Vlaanderen Vakantieland', '1000 zonnen' en 'Een frisse start met vtwonen' op Vitaya waarin ik me ontpop als verhuisheld. Ik doe nooit iets tegen mijn zin en sta open voor nieuwe uitdagingen. Eens ik ja heb gezegd, smijt ik me voor de volle 110 procent."


En toen kwam 'Steracteur Sterartiest' op zijn pad. "Het was voor mij al een hele overwinning om eens voor een paar vrienden te zingen. Toch zeiden zij me dat ik geen slecht figuur zou slaan. 'Steracteur Sterartiest' is evenwel nog een ander paar mouwen. Het is pure sport waarbij mijn stembanden mijn spieren zijn. Gelukkig krijgen we in het programma wat hulp van Lady Linn, onze stemcoach. Nu ik al een paar weken bezig ben, is het leuk om te zien hoe iedereen meeleeft. Het is ook mooi dat mijn vrienden overal stemmen aan het ronselen zijn voor het programma. Daarvan krijg ik het warm vanbinnen."

Oma met dementie

Toch bestaat de kans dat we de croonerstem van Siegfried na donderdag niet meer in 'Steracteur Sterartiest' zullen horen. "Ik zit nu op de pijnbank met Gio. Dit scenario had ik liever in een later stadium van de show gezien. Ik zou uiteraard zelf graag nog in het programma doorstoten. Ik heb nog wel wat topnummers in petto en wil het publiek hiermee verrassen. Ik laat voorlopig de pintjes voor wat ze zijn om een frisse stem te hebben", lacht Siegfried, die net als de andere Steracteurs een goed doel steunt. Siegfried zingt voor het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, dat zowel de patiënten als de familie begeleidt. "Ik wil dit thema bespreekbaar maken. Mijn oma heeft dementie en daarom ligt het me zo nauw aan het hart."


Over een zangcarrière na 'Steracteur Sterartiest' wil Siegfried liever nog niet te veel nadenken. "Zeg nooit nooit, natuurlijk. Maar ik zal voorlopig de kat uit de boom kijken."


Wie Siegfried wil helpen om te overleven in 'Steracteur Sterartiest', stemt donderdag om 20.40 uur af op Eén.