"Mijn advies? Zuipen voor het goede doel!"

JEROEN MEUS PETER VAN BIEREN TEN VOORDELE VAN RONDOUFONDS

De organisatoren amuseren zich duidelijk kostelijk met chef-kok Jeroen Meus.
Foto Vertommen De organisatoren amuseren zich duidelijk kostelijk met chef-kok Jeroen Meus.
Jeroen Meus lanceerde gisteren in café Libertad twee nieuwe bieren van 'Vossen met de Meynen': The Beast 666 en Six O Six. De opbrengst gaat integraal naar het Rondoufonds voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne.

'Vossen met de Meynen', bekend van het gewaardeerde 69-bier, pakte gisteren uit met twee nieuwigheden. In café Libertad in de Leuvense Muntstraat stelde het duo Patrick Vossen en Jef Meynen twee nieuwe bieren voor. Naar goede gewoonte kozen de bierliefhebbers voor twee originele namen, maar belangrijker nog: de opbrengst van de bieren gaat integraal naar het Rondoufonds voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. "Met de opbrengst van 'The Beast 666' en 'Six O Six' steunen wij inderdaad het Rondoufonds. Dat werd opgericht als ondersteuning van het onderzoek naar de ziekte van Duchenne in samenwerking met de KULeuven. We zijn ook trots dat chef-kok Jeroen Meus het peterschap van de bieren wou opnemen."


De Leuvense televisiekok was uiteraard ook van de partij in café Libertad. "Het is toch straf dat die gasten alles weggeven aan zo'n mooi goed doel. Je moet het toch maar doen, denk ik dan. Hun initiatief verdient veel respect en ik ben dan ook blij dat ik als peter de twee nieuwe bieren kan ondersteunen. Hun '69' vond ik al bijzonder geslaagd en ook deze bieren smaken me. Weet je wat ook zo plezant is? De namen van de bieren die 'Vossen met de Meynen' op de markt brengen. Er zit veel humor in en dat komt de smaak altijd ten goede. Mijn advies? Zuipen voor het goede doel!"


Vzw 'Vossen met de Meynen' is al verschillende jaren actief en heeft altijd al aandacht gehad voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. "We willen de rijke Belgische biercultuur in ere houden maar we willen net dat stapje verder gaan. Daarom koppelen we de verkoop van onze bieren aan goede doelen", zeggen Patrick Vossen en Jef Meynen. De vzw telt ondertussen al 40 leden en heeft ook een eigen wielerclub die door het leven gaat als Bikers Against Duchenne. Ook op die manier steunen ze het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. "Waar bier drinken al goed voor is. Met 'The Beast 666' en 'Six O Six' gaan we die duivelse ziekte te lijf", aldus Jef Meynen.

Nieuw medicijn toont belofte

Siona Rondou, oprichtster van het Rondoufonds, is bijzonder opgetogen dat Jef Meynen en Patrick Vossen het bekende fonds willen steunen. Filip en Siona besloten in 2011 het Rondoufonds op te richten. Haar zoon lijdt zelf aan de ongeneeslijke spieraandoening die enkel jongens treft. "Er is gelukkig goed nieuws over mijn zoon. Hij krijgt sinds vorige week een nieuw medicijn en dat schijnt goed te gaan. Natuurlijk is het belangrijk dat er nog meer onderzoek kan worden gedaan naar de ziekte van Duchenne. Dat kan onder meer dankzij de actie van Jef en Patrick, en al die andere mensen die betrokken zijn bij het initiatief." Meer info: www.rf4duchenne.org en www.vmdm.be