'Living Lab' van Flanders Make en Sirris aan Arenberg

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en Leuvens schepen Mohamed Ridouani (sp.a) hebben gisteren de symbolische eerste steen gelegd van een nieuw onderzoekscentrum aan Wetenschapspark Arenberg. Het gaat om een initiatief van Flanders Make en Sirris. "De vierde industriële revolutie volop bezig", zegt Geert Bourgeois.

De stad Leuven blijft onverminderd inzetten op innovatie en heeft zopas een nieuwe stap gezet in die doelstelling. Aan Wetenschapspark Arenberg werd de eerste steen gelegd van een nieuw gebouw dat ruimte zal bieden aan kantoren en aan infrastructuur voor onderzoek. De nieuwbouw van Flanders Make en Sirris zal 6.400 vierkante meter groot zijn en moet vooral de digitale transformatie van onze maakindustrie ten goede komen. Onder meer schepen Mohamed Ridouani (sp.a) en minister-president Geert Bourgeois (N-VA) zijn tevreden dat de bestaande infrastructuur verder wordt uitgebreid. "Met deze applicatie- en living lab omgeving zullen beide organisaties hun activiteiten versterken en verder uitbreiden. De investering in een nieuwe onderzoekinfrastructuur voor Flanders Make en Sirris is een blijk van vertrouwen in de toekomst van de Vlaamse maakindustrie. De vierde industriële revolutie is volop bezig", klinkt het.

Poort voor technologische industrie

René Branders, voorzitter van Sirris, ziet de nieuwbouw als de Leuvense poort voor de technologische industrie. "Hier kunnen de bedrijven terecht voor al hun vragen rond innovatie, van diepgaand onderzoek tot en met advies en coaching bij implementatie", klinkt het. Ook Urbain Vandeurzen van Flanders Make ziet veel opportuniteiten. "Om onze Vlaamse maakbedrijven optimaal te ondersteunen in hun digitale transformatie hebben we performante hoogtechnologische onderzoeksinfrastructuur nodig waarmee ze hun nieuwe producten en processen kunnen evalueren, valideren en demonstreren." De nieuwe infrastructuur zal klaar zijn in september 2018. Tegen 2025 zouden er 200 onderzoekers en adviseurs onderdak moeten vinden. Meer info: www.flandersmake.be en www.sirris.be. (BMK)