‘Koken met Mo’: burgemeester is chef-kok van dienst in Museum M

Vrijwilliger Hannah Vandewiele voor Museum M in Leuven.
Vertommen Vrijwilliger Hannah Vandewiele voor Museum M in Leuven.
In het kader van het Afrika Filmfestival lanceert de Leuvense stichting Hubi & Vinciane donderdagavond 9 mei in het Museum M een evenement rond de kortfilmpjes ‘Plat du Jour à la Béninoise’, geïnspireerd op het kookprogramma van Jeroen Meus. Ook burgemeester Ridouani zal te zien zijn als Masterchef in het filmpje ‘koken met Mo’, waar hij een gerecht maakt met Beninse ingrediënten.

De stichting Hubi & Vinciane, die opgericht is ter nagedachtenis van het Leuvens koppel, ondersteunt de streekontwikkeling van de regio Parakou-N’dali in Benin met projecten in de gezondheidszorg, het onderwijs, de landbouw en voedselvoorziening.

De stichting wil uitsluitend met vrijwilligers werken, zodat 96 procent  van haar budget rechtstreeks naar het goede doel in Benin gaat. Een van die vrijwilligers is de 25-jarige Hannah Vandewiele. Als Leuvens bio-ingenieur trekt zij in november mee naar Benin om daar een innovatieve landbouwtechniek te plaatsen. 

“Aquaponics maakt gebruik van micro-organismen om het afvalwater van vissen om te zetten in voedingsstoffen voor planten. De planten filteren op hun beurt het water voor de vissen. Op die manier is het mogelijk om een familie van 4 tot 6 man te voeden zonder veel waterverbruik. Doordat ik zo overtuigd ben van dit duurzaam productiesysteem, startte ik een samenwerking tussen de stichting Hubi & Vinciane en Feeding Africa Unlimited”, aldus de jonge onderneemster. Hannah zal op het evenement in museum M praten over innovatie en voeding.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de stad Leuven. Meer informatie over het programma vind je terug op www.hubi-vinciane.be/event