"Eigen spiegel afgereden om uit garage te geraken"

INWONERS ZIJN WILDPARKEERDERS IN WIJK BROEKHOUT BEU STAD BELOOFT OPLOSSING

Peter Stoffelen reed onlangs noodgedwongen zijn eigen spiegel stuk om weg te geraken.
Vertommen Peter Stoffelen reed onlangs noodgedwongen zijn eigen spiegel stuk om weg te geraken.
De buurtbewoners van de wijk Broekhout in Wilsele-Putkapel pikken het niet langer dat hun straat volledig wordt ingepalmd door wildparkeerders. De problemen zijn er al enkele weken aan de gang, sinds de bouw van het nieuwe zwembad en de werkzaamheden in de nabijgelegen Bosstraat. Heel wat mensen parkeren midden in de wijk, zodat niemand er nog in of uit kan.

De wijk Broekhout ligt vlak naast het zwembad van Wilsele en in de buurt van de school Ter Putkapel en het gelijknamige woon- en zorgcentrum in de Bosstraat. De bewoners krijgen tijdens de weekdagen dus sowieso al een pak verkeer te slikken, maar sinds er in de buurt verschillende bouwwerven bezig zijn, onder meer aan het zwembad, wordt de wijk overspoeld door wildparkeerders. "Dat zorgt hier niet alleen voor heel wat frustraties, maar ook voor een pak praktische problemen", zegt bewoner Peter Stoffelen.

Omdat de wildparkeerders dwars op de parking staan, is het voor de bewoners zoals Peter bijna onmogelijk om uit hun garage te rijden.
Vertommen Omdat de wildparkeerders dwars op de parking staan, is het voor de bewoners zoals Peter bijna onmogelijk om uit hun garage te rijden.

Twee uur moeten wachten

"Mensen die niet van de wijk zijn, parkeren zich gewoon pal in het midden van onze straat, soms zelfs in colonne, waardoor we hier nog amper in of uit onze garages geraken. Onlangs moest hier één van de oudere bewoners zijn kleinzoon ophalen. Wel, de man heeft twee uur zitten wachten in zijn garage voor hij kon vertrekken. Heeft men hier dan geen respect voor ons?"


Peter was zelfs genoodzaakt om zijn wagen te beschadigen, toen hij moest vertrekken naar zijn werk. "Ik moest dringend naar een afspraak, maar ik zat geblokkeerd, omdat de privégarages hier net groot genoeg zijn om er recht op recht met onze wagen in of uit te kunnen. Ik zag geen andere mogelijkheid dan mijn spiegel eraf te rijden om uit de garage te manoeuvreren. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? En wat als er hier binnenkort ergens brand uitbreekt? De brandweer kan hier niet eens passeren."

Net niet uitgelachen

"Wanneer we toch iemand kunnen betrappen die zich hier dwars op de weg zet, worden we net niet uitgelachen. Het gaat soms om ouders van de school, maar evengoed om bewoners en personeel van het woonzorgcentrum. Nochtans bestaat er voor hen een ondergrondse garage met meer dan 50 plaatsen, maar we weten dat er dagelijks amper 6 wagens geparkeerd staan. De verantwoordelijke van het woonzorgcentrum begrijpt ons wel en zal iedereen sensibiliseren om toch ondergronds te parkeren, maar dan nog doet iedereen zijn goesting. Het stadsbestuur zou op de hoogte moeten zijn, maar daar kregen we nog geen reactie van. De politie is hier ondertussen ook al een paar keer gepasseerd, maar boetes schrijven ze niet uit. Hier moet snel een permanente oplossing komen, want binnenkort begint men hier aan de bouw van appartementen en zal de situatie er niet op verbeteren. Moet ik hier anders zelf parkeervakken beginnen schilderen?"


Schepen Dirk Robbeets (sp.a) was nog niet op de hoogte van het probleem, maar begrijpt de frustraties van de buurt en belooft snel voor een oplossing te zorgen. "Het kan natuurlijk niet dat iedereen daar maar naar zijn eigen goesting in het midden van de straat komt parkeren. Ik zal de vraag van de bewoners alvast meenemen naar de werkgroep Verkeer, die nu donderdag bij elkaar komt en waar ook de politie vertegenwoordigd is. Ik ga voorstellen dat er zo snel mogelijk belijning wordt aangebracht en dat de politie er vaker een oogje in het zeil houdt. Dan zou het probleem snel van de baan moeten zijn", besluit Robbeets.