"Daarna reden ze nog eens over hem"

TWEE TWINTIGERS IN ELKAAR GESLAGEN EN BESTOLEN DOOR MANNEN IN TERREINWAGEN

De feiten begonnen in de Naamsestraat. Daarop liepen de twee slachtoffers links de Parkstraat in.
Foto KAR De feiten begonnen in de Naamsestraat. Daarop liepen de twee slachtoffers links de Parkstraat in.
Twee twintigers uit het Kempense Balen zijn vrijdagochtend in het ziekenhuis beland nadat ze werden aangevallen door vijf personen in een terreinwagen in de Parkstraat in Leuven. De 21-jarige J.B. werd gisteravond nog geopereerd aan het been. Zijn vriend A.H. (20) liep een hoofdletsel op.

De recherche van de politie Leuven onderzoekt een zaak van diefstal met geweld die gisterochtend omstreeks 6 uur plaatsvond in de Naamsestraat. Twee twintigers uit Balen hadden er net een feestnacht opzitten. Na een tussenstop op de Oude Markt keerden ze rond 5.30 uur terug naar het kot van een vriend. In de Naamsestraat, ter hoogte van de kruising met de Parkstraat, kwam het tot een confrontatie met vijf mannen in een terreinwagen BMW. Vier van hen zouden zijn uitgestapt waarop de twee mannen uit Balen de vlucht namen richting Parkstraat, maar ver geraakten ze niet. De twee kregen er flink van langs.


De bestuurder van de BMW zou daarna nog de 21-jarige J.B. hebben aangereden. Hij liep een beenletsel op en lag gisteravond nog op de operatietafel in Gasthuisberg.


"We hebben melding gekregen rond 6.30 uur", vertelt politiewoordvoerster Stephanie Gille. "Het gaat hier om ernstige feiten, onder meer om diefstal met geweld. De wagen stopte ter hoogte van de twee slachtoffers waarop men is beginnen roepen. De twee zijn dan gaan lopen waarbij een van de twee werd aangereden. Na het incident waren ze ook hun gsm en portefeuilles kwijt. We zijn nog volop bezig met het onderzoek en zullen ook camerabeelden opvragen in de buurt en daar alsook nog mensen verhoren. De daders worden alleszins opgespoord."


Ondertussen zou er ook een getuige zich gemeld hebben, die de nummerplaat van de auto kon noteren. De broer van een van de jongens reageert vol afschuw en ongeloof.

Gebroken oogkas

"Dit gedrag is onaanvaardbaar in onze samenleving. Zij waren machteloos. Dit is niet meer vechten om elkaar pijn te doen, maar vechten om iemand de dood in te jagen. Nadien zijn ook alle waardevolle bezittingen van mijn broer en zijn maat gestolen. De personen zijn terug in de auto gestapt en nog eens over hem gereden. Bij mijn broer bleef het gelukkig bij een gebroken oogkas."