Vrouw die op achterbank gekneld zat verzon verhaal van vluchtmisdrijf

Bestuurster had rijverbod en geen autoverzekering

De vrouw loog omdat ze een rijverbod had.
Marco Mariotti De vrouw loog omdat ze een rijverbod had.
Het ongeval in Leopoldsburg zaterdagavond waarbij de bestuurder de passagier op de achterbank achterliet, krijgt plots een heel andere wending. Er is geen sprake van vluchtmisdrijf. De dame verzon het verhaal, omdat ze een rijverbod had.

De brandweer kreeg zaterdagavond rond 19.45 uur een oproep over een bevrijding aan de Grootdonckstraat in Leopoldsburg. Een wagen raakte van de weg en ging aan het slippen. Er waren bandensporen in de rechterberm te vinden. Daarna is ze aan de overzijde van de weg beland en tegen een boom gecrasht.

De brandweer trof de dame op de achterbank aan en moest bevrijd worden. Onmiddellijk vertelde ze dat er een bestuurder bij zat, maar dat die er vandoor ging. 

Rijverbod

Maar tijdens het verhoor van de dame werd al snel duidelijk dat er niets klopte aan haar verhaal. "Ze gaf vrij snel eerlijk toe dat er geen sprake was van een andere bestuurder", klinkt het bij de politie. De dame had al een tijd een rijverbod en mocht dus helemaal niet de baan op. Haar autoverzekering bleek ook nog eens niet in orde.

Paniek

Ze handelde naar eigen zeggen in paniek, maar kwam al snel tot inkeer. Uit het onderzoek moet nog blijken of ze effectief naar de achterbank werd gekatapulteerd, of dat ze er zelf is gaan zitten. Of ze haar gordel nu wel of niet droeg, moet nog blijken. 

De vrouw loog omwille van haar rijverbod.
Marco Mariotti De vrouw loog omwille van haar rijverbod.

Geen autoverzekering

"De dame was bij bewustzijn op de achterbank, maar gekneld”, vertelde de brandweer. “We hebben onze tijd genomen om haar veilig te bevrijden en dat is gelukt.” Het dak werd afgeknipt en de vrouw werd op een draagberrie uit de wagen getild. De ambulanciers moesten nog eerst een gracht over tot ze aan de ambulance konden. De dame werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzocht de zaak en ging op zoek naar de bestuurder. 

Haar verwondingen bleven beperkt. De politie moest ter plaatse komen om de vaststellingen te doen. De vrouw riskeert een heel aantal boetes voor het schenden van haar rijverbod, het verzinnen van het verhaal én rondrijden met een niet-verzekerd voertuig. 

De vrouw loog omwille van haar rijverbod.
Marco Mariotti De vrouw loog omwille van haar rijverbod.27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Nicole

  Heeft zichzelf niet kunnen knevelen. Was er dan toch ne chauffeur? Die ze nu beschermd?

 • Filiep Lapeire

  Gekneld op de achterbank? En daar heeft ze zelf voor gezorgd? Gaat dat hier misschien over een toverheks?

 • Karel De Brouwer

  En ik had gisteren nig meedeleide met haar!

 • Roy Cooks

  Volgende week rijdt ze terug rond zonder de nodige papieren, wedden?...

 • Iris Geerts

  Ik vond het al zeer verdacht dat zij als enige passagier op de achterbank zat. Normaal gaat men mee van voor in de wagen zitten :-)