Vier jaar cel gevraagd voor bezit 50.000 (!) amfetaminepillen

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Drie jongemannen riskeren een zware celstraf van vier jaar voor het bezit van maar liefst 50.000 amfetaminepillen en 8,8 kilo MDMA. Het trio werd op 21 april 2018 betrapt in Leopoldsburg.

Een patrouille van politiezone Kempenland had de wagen destijds opgemerkt ter hoogte van het kruispunt van de Hechtelsesteenweg en de Diestersteenweg. De inzittenden zouden zich verdacht gedragen hebben. Bij controle werden de drugs aangetroffen in een ijskoffer en in beslag genomen. De amfetaminen hadden een straatwaarde van zo’n 250.000 euro.

De mannen werden in hechtenis geplaatst voor het dealen van drugs. Ze riskeren nu een celstraf van vier jaar en een bijhorende boete van 16.000 euro.

Eén van de beklaagden was een vluchteling afkomstig uit Syrië. Volgens zijn raadsman Peter Donné werd het onderzoek naar zijn cliënt zonder respect gevoerd. Hij zegt dat beklaagde niets met de zaak te maken heeft en vraagt de vrijspraak. Het vonnis volgt op 25 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.