Ouders smeken autodief om medelijden: “Breng ons alsjeblief de assen van ons dochtertje terug”

De flesjes rechts op de foto bevatten de assen van Dina.
Mine Dalemans De flesjes rechts op de foto bevatten de assen van Dina.
Toen Jaimy en Didier uit Leopoldsburg vrijdagmiddag beseften dat er in hun auto was ingebroken, zakte de grond onder hun voeten weg. Ook het fluwelen juwelenzakje met de urne van hun overleden dochtertje bleek gestolen. “Dat is alles wat we nog van Dina, ons dochtertje, over hadden. We willen haar assen terug en hopen dat de dief medelijden heeft en ons het anoniem wil teruggeven”, klinkt het.

In juli 2012 overleed de pasgeboren Dina uit Leopoldsburg aan de gevolgen van een zwangerschapsvergiftiging. “Ze had één week geleefd en overleed op mijn verjaardag”, zegt Jaimy Wieland (26). “Sindsdien hing het juwelenzakje met Dina’s urne aan de zonneklep van onze wagen”, vertelt Jaimy. “We hadden het als geluksbrenger in onze auto gehangen, zodat ze altijd bij ons was en over ons zou waken. Een beetje zoals mensen vaak een stukje palm in hun auto hebben.”

Brooddoos

“Vrijdagvoormiddag ging ik een eindje wandelen en zag ik van ver de brooddoos van mijn zoontje Jake (3) liggen, in de buurt van de Englebert Adanglaan in Leopoldsburg. Iets verder lagen onze autopapieren te dwarrelen. En ja hoor, thuis aangekomen was het duidelijk dat er in onze auto was ingebroken. Alsof er een bom in was afgegaan. Natuurlijk geen spoor meer van mijn iPhone, lader en nog wat spullen die al eens in je auto rondslingeren. Maar tot mijn afgrijzen ook Dina’s juwelenzakje met daarin het doorzichtig flesje met een zwarte rubberen stop, waarin de assen van Dina zitten”, vertelt mama Jaimy.

 “Alsjeblief, breng ons Dina terug. U mag dit in onze brievenbus steken, er is een kussen om het op te vangen zodat het zeker niet kapot kan gaan”, smeekt mama Jaimy.
MINE DALEMANS “Alsjeblief, breng ons Dina terug. U mag dit in onze brievenbus steken, er is een kussen om het op te vangen zodat het zeker niet kapot kan gaan”, smeekt mama Jaimy.

Oproep

“Kijk, ons Dina zou nu zeven jaar geworden zijn”, gaat Jaimy verder. “Elk jaar opnieuw vieren we haar verjaardag, met haar assen bij ons. We hoeven die iPhone niet terug te hebben, maar ik vraag aan de dief om eens diep in zijn hart te kijken, aan ons Dina te denken en ons het flesje terug te bezorgen. Alsjeblief, breng ons Dina terug. U mag dit in onze brievenbus steken, er is een kussen om het op te vangen zodat het zeker niet kapot kan gaan. Ons adres is: Nicolaylaan 175, 3970 Leopoldsburg.” 

Ook de papa van Dina, Didier Elst (28), is er het hart van in. “Didier is sinds vrijdag onafgebroken in de regen door de straten van Leopoldsburg aan het zoeken in de hoop het zakje of flesje terug te vinden. Het zou fijn zijn mocht iemand met hem willen meezoeken, want mijn hart breekt hem daar alleen door die straten te zien dwalen.”

“Hier hing het juwelenzakje met de assen van Dina in”, wijst Jaimy Wieland.
MINE DALEMANS “Hier hing het juwelenzakje met de assen van Dina in”, wijst Jaimy Wieland.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Smet

  Heel erg voor deze ouders, maar zoiets kostbaars houd je toch dicht bij je hart. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie hangertjes voor rond de nek. De risico’s zijn zo groot in de auto, hoe dikwijls laten we de auto gewoon achter, en wat indien men een ongeval tegenkomt. Ik zou de asse verdelen zodat de kans verkleint dat men alles kwijtraakt. Toch hoop ik dat de dief tot inzicht komt en het flesje terugbezorgd. Het is het laatste wat deze mensen tastbaar hebben van hun kind. Sterkte in elk geval.

 • Marc Geerts

  Zielige dieven om dit te stelen, een gentlemen dief brengt dit terug, zoniet ben je een laffe dief.

 • Christiane Severs

  Wat vreselijk om zoiets mee te maken heb het op mijn fb pagina gezet en gevraagt zoveel mogelijk delen voor een oproep te doen dat iemand deze mensen kan helpen bij het zoeken naar de uren en hopelijk vinden ze het zo terug heel veel sterkte aan de familie

 • herman de genst

  Eens mens die dit heeft gedaan , dus weinig hoop aangezien dit het minst gevoelige levend wezen op aarde is . hopelijk krijgen deze mensen waar ze naar hopen terug .

 • Raymond van Dooren

  Denk dat de dieven geen idee hadden van wat ze daadwerkelijk meenamen... hoop ter harte dat de ouders hun gemis terugkrijgen