Openbaar vervoer meer stimuleren

Hete hangijzersVerkiezingspagina's Hoe kan parkeerbeleid in handelskern beter? Het centrum is populair voor terrasjesvolk en winkelaars, maar waar moet al het volk staan?
Mine Dalemans Hete hangijzersVerkiezingspagina's Hoe kan parkeerbeleid in handelskern beter? Het centrum is populair voor terrasjesvolk en winkelaars, maar waar moet al het volk staan?
Het centrum is erg populair bij terrasjesvolk en winkelaars. Langparkeerders vormden echter een probleem. Is dit nog steeds het geval en zou al dat volk niet beter met het openbaar vervoer de verplaatsing maken?

"Wij zijn geen voorstander van betalend parkeren en zullen dit niet invoeren", zegt burgemeester Wouter Beke (CD&V). "Wij controleren wel de blauwe zone zodat het gratis parkeren beperkt is in de tijd, maar nog ruim genoeg om te komen shoppen. Daarnaast hebben we ruime parkings die ook gratis zijn aan de rand van het centrum. Dit alles samen heeft een positief effect. Hoe meer mensen het openbaar vervoer of de fiets nemen hoe beter, maar ook met de wagen willen we het centrum bereikbaar houden."

"Globaal gezien zijn er nu wel voldoende parkeerplaatsen in het centrum van Leopoldsburg", zegt Erwin Van Pée (sp.a

Leopoldsburg-Heppen). "Door het beperken van de gemiddelde parkeerduur in de winkelstraten raakt het probleem van de langparkeerders opgelost. In het centrum hebben de straatparkeerplaatsen het statuut van kort-parkeerplaats. Natuurlijk is het positief voor de verkeersdruk en het milieu als mensen het openbaar vervoer gebruiken maar we weten allemaal dat we op dat vlak in Limburg stiefmoederlijk behandeld worden." Volgens Toni Fonteyn (N-VA) neemt het terrasjesvolk snel af: "We worden ook geconfronteerd met leegstand en er is het transitieverkeer. Op vlak van een omleidingsweg, openbaar vervoer en fietspadennetwerk moet er nog veel gebeuren." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.