Nieuwe theatervoorstelling en verjaardagsfeest voor Ons Centrum

Een groepsfoto van Ons Centrum.
Mine Dalemans Een groepsfoto van Ons Centrum.
Deze zaterdag viert ‘Ons Centrum’ uit Leopoldsburg haar tiende verjaardag. Afgelopen zondag was er al de nieuwe theatervoorstelling van de armoedevereniging. Op het eind volgde een staande ovatie van de aanwezige 200 bezoekers.

Ons Centrum is een plaats waar armen het woord nemen met een laagdrempelige werking. Het is een project van RIMO Limburg (Regionaal Instituut voor Maatschappelijk Opbouwwerk). Dit jaar pakt de vereniging uit met het theaterstuk ‘GROEI’, waarin de spelers terugblikken op hun eigen leven. Het werd een voorstelling over tegenslag en kracht, over hartzeer en liefde, over eenzaamheid en in verbinding staan. Met onder meer het optreden van een vierjarige dochter van één van de speelsters, waren er meerdere kippenvelmomenten.

Een beeld van de voorstelling.
Sonja Bruggeman Een beeld van de voorstelling.

Deze zaterdag wordt ook de verjaardag gevierd. Dan begint men met een receptie, waarna directeur van RIMO Limburg Liesbeth Geybels, burgemeester Wouter Beke (CD&V) en voorgaande opbouwwerker Karima Boutliss het woord nemen. In de namiddag is er nog een fototentoonstelling met netwerkmoment, ’s avonds vanaf 19.30 uur kunnen de dansbeentjes gestrekt worden in het buurthuis van Heppen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.