Na de hitte komen de Harleys

Dit weekend is de gemeente zonder twijfel de place to be voor liefhebbers van blinkend chroom en brullende motoren! (archiefbeeld)
Karolien Coenen Dit weekend is de gemeente zonder twijfel de place to be voor liefhebbers van blinkend chroom en brullende motoren! (archiefbeeld)
Dit weekend wordt Leopoldsburg naar jaarlijkse gewoonte overspoeld door glimmende motoren. Voor de 35ste keer vinden de Harley Days plaats in het centrum van de gemeente. Zaterdag wordt dit centrum afgesloten van 9 tot 23 uur, zodat de motoren ongehinderd rondjes kunnen rijden.

Vrijdag arriveren traditioneel de eerste bikers al op de camping in de Guido Gezellestraat. Het is ook hier dat vrijdag en zaterdag live optredens en allerlei randanimatie voorzien zijn. Op zondag wordt op deze camping sinds enkele jaren ook de Rockabilly Day georganiseerd. De camping zet dan de deuren open voor iedereen en maakt er een gezellige familiedag van met live-optredens en classic cars. De toegang is die dag gratis. De traditionele rondrit vertrekt om 15.00 uur en rond 16.30 uur komen al deze motoren in één lange colonne het centrum ingereden. Een attractie op zich!

Nieuwe motoren te koop

Op het Koningin Astridplein staat vanaf vrijdag om 16.00 uur de gebruikelijke bikermarkt, die deze keer een primeur te bieden heeft. Voor het eerst zal er een officiële dealer van Harley-Davidson op de markt aanwezig zijn met splinternieuwe motoren. Het is dus mogelijk om je ter plaatse een nieuwe Harley aan te schaffen.

Na de hitte is het dus aan de Harleys in Leopoldsburg. Dit weekend is de gemeente zonder twijfel de place to be voor liefhebbers van blinkend chroom en brullende motoren!
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • didier verboven

    Leuke evenement allen spijtig idd dat dieje zogeheten burgemeester die bikers zo moet gaan pesten het gemeente leeft is voor eene weekend en dat kan hem precies niet hebben

  • Kevin Mariën

    Topweekend! Alleen jammer dat Leopoldsburg ook de meest idiote burgemeester van het westelijk halfrond heeft, en dat die door zijn minions allerlei onnodige en belachelijke controles (op een afgesloten parcours) te laten uitvoeren dit evenement , en daarmee ook de plaatselijke middenstand nu sinds zijn benoeming al jaren probeert schade toe te brengen.

  • karin verwimp

    'k Zou er graag genoeg eentje kopen en ik ben al content met een tweedehands.... Maar dan moet de regering eerst ophouden met alleenstaanden zonder kinderen uit te persen als een citroen. Tot dan blijft het bij kijken en dromen.