35ste Harley Days lokt ‘slechts’ 800 motards

Harley-Davidson treffen Leopoldsburg.
Borgerhoff Harley-Davidson treffen Leopoldsburg.
650 in het centrum en nog eens 200 op de camping. Meer motards zakten er dit weekend niet af naar Leopoldsburg voor de Harley Days. “Andere jaren gaat het nochtans over minstens 2.000. Het weer stak tegen”, zucht organisator André Ceustermans.

Centrum-Leopoldsburg liep zaterdag anders aardig vol, maar het waren vooral locals en Limburgers die zin hadden in de motorshow. Groepen uit Nederland en Duitsland bleven veel al weg. De verplaatsing maken door wind en weer zag niet iedereen zitten.

“We hebben eigenlijk twee keer pech gehad door het weer", zegt André Ceustermans. “Vrijdag op onze eerste dag was het al veel te warm. Ook in de opbouwdagen was het zweten. Zaterdag kregen we dan verkoeling, maar die was er dan weer over. Al bij al viel het mee en mogen we niet klagen over het weer, maar het heeft te veel mensen afgeschrikt.”

Harley-Davidson treffen Leopoldsburg.
Borgerhoff Harley-Davidson treffen Leopoldsburg.

Nieuw was de officiële Harley Davidsonstand van een dealer uit Geel. “Daar hebben we nog goede gesprekken mee gehad, en we hopen ook de komende jaren de dealer te kunnen vestigen. Verder zijn er nog ideeën voor een pop-upzaak in Leopoldsburg inzake Harley Davidson, maar dat is nog afwachten. De animatie was dit jaar al wat meer, maar naar de komende edities toe gaan we dat nog feller uitbouwen. Verder blijft het concept wat ze al 35 jaar is: pronken met prachtige Harleys.”

Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Ondanks de helmplicht hield niet iedereen zich aan de regels.
Borgerhoff Ondanks de helmplicht hield niet iedereen zich aan de regels.
Ondanks de helmplicht hield niet iedereen zich aan de regels. De politie uitdagen hoorde er voor sommigen ook bij.
Borgerhoff Ondanks de helmplicht hield niet iedereen zich aan de regels. De politie uitdagen hoorde er voor sommigen ook bij.
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Met een drone hield de politie een extra oogje in het zeil.
Borgerhoff Met een drone hield de politie een extra oogje in het zeil.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.