146 geïnteresseerden voor job bij Defensie

Enkele jonge mannen nemen plaats in een legervoertuig.
Foto TVG Enkele jonge mannen nemen plaats in een legervoertuig.
"Defensie is de enige werkgever die mensen zoekt zonder ervaring", zei directeur Erik Wagemans van het Informatiecentrum in Hasselt gisteren op de Jobdag bij het leger in Leopoldsburg.

"Een gezonde passie voor Defensie, interesse voor een bepaalde specialiteit en een goede fysieke conditie, dat is wat we zoeken", zegt directeur Wagemans. Even wat cijfers: in de provincie Limburg werft Defensie volgend jaar 77 Nederlandstaligen aan. 92 starten volgend jaar met een basisopleiding in Leopoldsburg, 161 op Saffraanberg in Sint-Truiden. Nationaal werft Defensie volgend jaar 700 militairen aan, van wie 389 Nederlandstaligen. Van de 77 aanwervingen in Limburg zijn er 49 in februari voor Leopoldsburg, allemaal soldaat-infanteristen. Ze maken deel uit van de gevechtstroepen.


De 146 opgedaagde kandidaten kregen eerst een briefing over de selectieproeven, de opleiding en de job en konden nadien een statische demo bijwonen van voertuigen en materieel.


Steven Persoons (24) uit Loksbergen is besmet met de erfelijke militaire microbe: zijn vader werkt op de basis van Kleine Brogel. Hij heeft al heel wat info opgezocht over Defensie en staat te popelen voor het echte veldwerk. Geoffrey Rouma (17) uit Bilzen wil militair worden 'uit respect voor het beroep en het land'. Michiel Gaens (17) uit Diepenbeek heeft interesse voor het leger gekregen via de airsoft, het broertje van paintball. Hem bevalt vooral de groepssfeer bij het leger. Stefi Van den Broek (22) uit Balen tenslotte is het enige meisje in de groep, maar heeft naar eigen zeggen 'ballen aan het lijf'. Info op www.mil.be/jobsite. (PVMB)