Werken Schapenstraat: nieuwe fase betekent nieuwe omleidingen

Nieuwe fase van de werken betekent ook nieuwe omleidingen.
Google Maps Nieuwe fase van de werken betekent ook nieuwe omleidingen.
De eerste fase van de werken in de Schapenstraat in Lennik zijn bijna voltooid. Er zijn momenteel al voorbereidende werken gestart in fase 2. De gemeente voorziet nieuwe omleidingen voor al het doorgaande verkeer. 

Bouwgroep BESIX is druk bezig met de afwerking van fase 1. Deze maand worden de voetpaden heraangelegd en vrijdag wordt de onderlaag gegoten ter voorbereiding van de asfaltlaag. Na de aanleg van de onderlaag kan de Schapenstraat opnieuw worden opengesteld voor het verkeer. Om zo min mogelijk hinder voor het Sint-Godelieve-Instituut (SGI) te veroorzaken, wordt de toplaag asfalt aangelegd tijdens de paasvakantie.

Fase twee omvat de heraanleg van de Schapenstraat vanaf het kruispunt met de Palokenstraat tot het kruispunt met de Baasbergstraat. Tijdens de krokusvakantie (24-28 februari) zullen de Palokenstraat en Koekoekstraat tijdelijk dubbelrichting worden. Dit omdat het kruispunt met de Palokenstraat wordt aangepakt waarbij BESIX een tijdelijke asfaltlaag zal aanleggen. Op die manier is het kruispunt opnieuw toegankelijk voor alle verkeer van zodra de school op het SGI hervat. Het einde van de werken wordt geschat tegen oktober 2020.

Nieuwe omleidingen

Vanaf fase twee geldt nog steeds het éénrichtingsverkeer tussen Bossuitstraat en KFC Lennik. Vanaf de Kruiskouterstraat tot aan KFC Lennik zal de Processiestraat tweerichtingsverkeer worden. Vanaf de tweede fase zal het SGI niet langer bereikbaar zijn vanaf de Ninoofsesteenweg. 

Wie met de auto komt vanuit richting Ninove de school wil bereiken rijdt via Sint-Kwintens-Lennik centrum naar de Brusselssestraat.

Wie met de auto komt vanuit richting Dilbeek de school wil bereiken rijdt via de IJsbergstraat (Schepdaal) naar de Brusselsestraat.

Omleiding voor de auto's in Lennik
Google Maps Omleiding voor de auto's in Lennik

Schoolstraat

De schoolstraat blijft tijdens de werken van kracht. Om deze aan te duiden, wordt er een nadarhek geplaatst ter hoogte van het kruispunt met de Doelestraat. Auto’s kunnen tijdens de uren van de schoolstraat niet meer in de rode zone op onderstaande kaart rijden. De rijrichting van de Palokenstraat blijft ongewijzigd alsook de situatie ter hoogte van de dorpskern van Sint-Martens-Lennik. (blauwe pijl)

Voor voetgangers en fietsers wordt aangeraden de Korte Tramweg te nemen.

Omleiding voor schoolbussen en zwakke weggebruikers.
Google Maps Omleiding voor schoolbussen en zwakke weggebruikers.