Twee nieuwe looproutes in kasteelparken

De nieuwe looproutes werden plechtig onthuld in het kasteeldomein van Gaasbeek
Agentschap Natuur & Bos De nieuwe looproutes werden plechtig onthuld in het kasteeldomein van Gaasbeek
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en Sport Vlaanderen openden, in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw en Lennik, een gloednieuwe 100% natuurloop in de kasteelparken Gaasbeek en Groenenberg.

In Gaasbeek slingert een groene lus van 4,5 kilometer doorheen het Park van Gaasbeek, vooral gekend voor zijn kasteel en museumtuin. Park Groenenberg krijgt een blauwe lust van 4,6 kilometer. De looproute moet sportievelingen door de mooiste plekjes van beide parken brengen. "Het unieke kader van de historische kasteelparken in de groene rand maakt dat deze natuurloop op de bucketlist van iedere loper zou mogen staan", aldus Wim De Maeyer, Regiobeheerder bij het ANB. In de toekomst moeten meerdere 100% looproutes in de provincie Vlaams-Brabant komen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.