Trucker alweer met glas op achter stuur: vijf maanden rijverbod

Een trucker die zich al voor de derde keer in de politierechtbank moest verantwoorden voor rijden onder invloed van alcohol, is zijn rijbewijs nu vijf maanden kwijt.
Een vrachtwagenchauffeur stond al voor de derde keer in korte tijd in de politierechtbank.
Mozkito Een vrachtwagenchauffeur stond al voor de derde keer in korte tijd in de politierechtbank.

Deze keer werd de man eind februari in Lennik betrapt met 1,98 promille alcohol in het bloed. En dat terwijl hij diezelfde maand nog maar net veroordeeld was voor gelijkaardige feiten. "Al heeft hij geen drankprobleem", verzekerde zijn advocaat. "Maar het is zoals zijn vrouw zegt: eens hij begint te drinken, staat er geen maat op."

De advocaat polste naar de mogelijkheid om een alcoholslot op te leggen, maar politierechter Johan Van Laethem antwoordde meteen dat de beklaagde zelfs in dat geval nog een zware straf boven het hoofd hing. Een alcoholslot werd het uiteindelijk niet, wel een forse boete van 3.200 euro en een rijverbod van vijf maanden. De man moet ook medische en psychologische testen ondergaan, en zijn rijexamens opnieuw afleggen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Men zou zijn rijbewijs volledig moeten intrekken en zijn examen laten over doen! Drinken en rijden gaan niet samen! En zijn advocaat onnozel! Zijn vrouw zegt dat eens hij begint te drinken, niet meer kan stoppen. Dan is hij wel verslaafd! Ik ben voor nultolerantie! Geen onschuldige slachtoffers meer, door zij die geen verantwoordelijkheid hebben!

 • Jos Plessers

  Was hij met de vrachtwagen?Zo ja.5jaar rij erbod.Een trucker hoort zijn beroep nuchter te doen.Was hij niet met de vrachtwagen?Dan is de straf terecht,maar zou voor mij de laatste x geweest zijn als rechter.Nadien nogmaals gepakt, levenslang rijverbod

 • Elle Devee

  Dat is dus dweilen met de kraan open. Die man zal het nooit leren. En moet rijden als Job. Hoe lang zal het duren voor hij weer onder invloed achter het stuur kruipt en iemand dood rijdt? Zo iemand moet levenslang rijverbod krijgen. Hij moet maar een andere job zoeken. Eigen schuld ...

 • Rene Pluym

  Levenslang rijverbod moeten ze die geven.