Toestand kleuter nog steeds kritiek

LENNIK - Kasteel van Gaasbeek
Mozkito LENNIK - Kasteel van Gaasbeek
Het 4-jarige jongetje dat vorige week dinsdag tijdens een schooluitstap in de vijver van het kasteel van Gaasbeek viel, verkeert nog altijd in kritieke toestand.

Op dinsdag 9 oktober trokken de tweede en derde kleuterklas van de Franstalige gemeenteschool Les Petits Goujons naar het kasteel van Gaasbeek. De 35 kinderen werden begeleid door vier personeelsleden, wat volgens de gemeente Anderlecht overeenstemt met de wettelijke norm. Tijdens de uitstap viel echter een 4-jarig jongetje in het water. Hij werd gered en naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn toestand intussen nog altijd kritiek is.

"Het onderzoek naar de omstandigheden van dit ongeval is lopende", meldt de gemeente Anderlecht. "De uitstappen van de school worden momenteel tot aan de herfstvakantie opgeschort." Eens de resultaten van het onderzoek gekend zijn, zal de gemeente ook de nodige maatregelen treffen, zo beklemtoonde onderwijsschepen Fabrice Cumps (PS) nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.