School van Gaasbeek krijgt opknapbeurt

Burgemeester Irina De Knop, schepen Heidi Elpers en Hugo De Greef van de School van Gaasbeek staan klaar met de eerste stenen voor de heraanleg van de voormalige speelplaats.
Foto Mozkito Burgemeester Irina De Knop, schepen Heidi Elpers en Hugo De Greef van de School van Gaasbeek staan klaar met de eerste stenen voor de heraanleg van de voormalige speelplaats.
Met de heraanleg van de speelplaats, meer plaats voor groen en een nieuwe poort wil de gemeente de School van Gaasbeek nieuw leven inblazen. Het gebouw doet dienst als centraal punt voor kunst en cultuur.

De School van Gaasbeek is sinds 1978 de thuis van Vlaamse cultuurgrootheden zoals Anne Teresa De Keersmaeker en Josse De Pauw. Het oud-gemeentehuis en de voormalige gemeenteschool van Gaasbeek is voorts het uithangbord van het dorp. Daarom investeert het gemeentebestuur 73.000 euro in de renovatie van het pand. "De voormalige speelplaats wordt volledig heraangelegd", zegt burgemeester Irina De Knop. "Daarnaast komt er een stukje groen. De muur, die vorig jaar deels instortte, werd volledig heropgebouwd. En de school krijgt ook nog een nieuwe poort."


Voorts benadrukt de gemeente de nauwe samenwerking tussen de School van Gaasbeek en Lennik. "Ook in de toekomst willen we grote namen uit de cultuurwereld naar onze gemeente brengen. Het gebouw heeft al een grote verdienste op vlak van de ontwikkeling van kunst en cultuur." (MEN)