Rodenbachfonds verdeelt gratis boeken voor Wereldboekendag

De leden van de Lennikse afdeling van het Rodenbachfonds kwamen samen aan de trap van de kerk van Sint-Martens-Lennik om gratis boeken uit te delen.
Mozkito De leden van de Lennikse afdeling van het Rodenbachfonds kwamen samen aan de trap van de kerk van Sint-Martens-Lennik om gratis boeken uit te delen.
Dinsdagavond deelden leden van het Rodenbachfonds gratis boeken uit aan de inwoners van Lennik. Met die actie wil de Vlaamse vereniging de aandacht vestigen op Wereldboekendag.

23 april is Wereldboekendag. UNESCO riep die dag uit om lezen te stimuleren bij de bevolking. De Lennikse afdeling van het Rodenbachfonds verspreidde voor de gelegenheid meer dan honderd gratis boeken. De leden van de Vlaamse vereniging gingen van deur tot deur en boden een gratis boek aan. “Met het Rodenbachfonds schenken we aandacht aan het lezen van boeken, in een tijd waarin informatie meer en meer gedeeld wordt via het internet en waarin de rol van bibliotheken onderwerp van discussie is”, zegt voorzitter Etienne Van Vaerenbergh. “Het Rodenbachfonds streeft naar een open beleving van de Vlaamse identiteit, met bijzondere aandacht voor cultuur en taal.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.