Relaks Rugby neemt afscheid van Hill

PAJOTSE CLUB GROEIT FORS EN VERHUIST NAAR NIEUWE TERREINEN

Relaks Rugby Club Pajottenland tijdens de laatste competitiewedstrijd op de 'Hill'.
Mozkito Relaks Rugby Club Pajottenland tijdens de laatste competitiewedstrijd op de 'Hill'.
Relaks Rugby Club Pajot speelde zondag zijn laatste wedstrijd op hun oude veld in Gaasbeek. De club speelde dit jaar kampioen in tweede regionale en door de groei van de club moet ze al uitwijken naar andere terreinen.

Dubbel feest bij Relaks Rugby Club Pajot. De laatste wedstrijd van het seizoen werd gevolgd door een kampioensfeest met varken aan het spit. Tegelijk nemen de leden afscheid van de 'hill' zoals het speelveld van de club genoemd wordt. Peter-Jan Roose blikt tevreden terug. "Het was een topseizoen. We waren eerste in onze poule met maar één verloren wedstrijd. In de play-off haalden we zelfs een negen op negen. Natuurlijk dat soort cijfers laten uitschijnen dat het heel makkelijk gegaan is, maar niets is minder waar. We hebben als ploeg heel hard gevochten om dit te kunnen bereiken."


De rugbyclub verhuist naar een nieuwe stek langs de Frans Van der Steenstraat . "Door de groei van de club moesten we wel", vertelt Peter-Jan. "Sinds vorig jaar hebben we een rugbyschool. Dat wil zeggen dat we vanaf nu ploegen hebben voor kinderen vanaf 12 jaar en we hebben ook een damesploeg. We zijn van 80 leden naar meer dan 300 leden gegaan. De huidige locatie kan dat niet aan. We verhuizen naar de oude terreinen van Eendracht Lennik. We hebben daar twee keer zoveel plaats. Alle ploegen gaan vanaf volgend jaar in competitie dus dan hebben we de extra ruimte zeker nodig. We behouden de huidige terreinen ook nog wel omdat we hier ook nog kunnen trainen."


De club is intussen ambitieus en dat voor een ploeg die nog maar drie jaar bestaat. "De ambitie is om volgend jaar top vijf proberen te spelen in deze klasse. Dan zijn we eigenlijk een goede middenmotor. Bij het rugby speelt iedereen als amateur dus je kan je moeilijk versterken. We hebben wel al van sommige mensen gehoord dat ze naar hier zouden willen komen. De mensen horen wat voor sfeer hier hangt en dat spreekt hen wel aan."


Langs de kant staan dan ook elke week supporters trouw paraat om de mannen naar de overwinning te schreeuwen. Een van hen is Luc Roose, de vader van Peter-Jan. "Het is eigenlijk ongelooflijk hoe de club in drie jaar tijd zo een vooruitgang heeft gemaakt. Door te verhuizen kan Relaks Rugby Club Pajot nog verder groeien. Ook de damesploeg is supergoed bezig. Zij hebben gisteren een toernooi in Waterloo gespeeld en ze werden zevende. Voor een ploeg die nog geen jaar bezig is, is dat een heel mooie prestatie."

Trouwe supporter Luc Roose naast zijn echtgenoot Nadine en Florence aan het varken aan 't spit.
Mozkito Trouwe supporter Luc Roose naast zijn echtgenoot Nadine en Florence aan het varken aan 't spit.