Nieuwjaar vieren eindigt in politierechtbank

Illustratiebeeld.
Mozkito Illustratiebeeld.
Het nieuwe jaar is voor een jongeman met een slechte noot gestart. Hij had een ongeval in Lennik en pleegde vluchtmisdrijf. Dat bracht hem nu voor de politierechtbank en leverde hem een stevige boete en rijverbod op.

Het ongeval gebeurde op 1 januari 2019 om 6.30 uur ‘s ochtends. De student was een klein wegje ingereden dat normaal gezien aan het vredegerecht uitkomt, maar doodloopt. Bij het rechtsomkeer maken raakte hij enkele zaken en reed nadien door, maar een getuige zag alles gebeuren. Volgens de advocaat liep vooral de auto van zijn cliënt schade op. De politierechter sprak een boete van 1.600 euro uit, maar wel met de helft uitstel, en een rijverbod van een maand. Het rijbewijs krijgt hij pas terug als hij slaagt voor het theoretisch rijexamen. Voor het ongeval zelf kreeg hij een boete van 160 euro. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.