Meer dan 50 leerlingen volgen avondlijk klimaatdebat van Sint-Godelieve-Instituut

De opkomst voor de lezing was groot. Meer dan vijftig leerlingen maakten maandagavond enkele uurtjes vrij voor het klimaatdebat.
Mozkito De opkomst voor de lezing was groot. Meer dan vijftig leerlingen maakten maandagavond enkele uurtjes vrij voor het klimaatdebat.
Maandagavond kwamen meer dan 50 leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut naar het klimaatdebat. Daarbij zakten ook heel wat ouders af naar de polyvalente zaal.

SGI kwam met een opvallend initiatief. De directie organiseerde, samen met de milieuraad, een debatavond over de klimaatproblematiek. Klein detail: de lezing vond plaats op maandagavond om 19.30 uur. Steven Van Praet, vennoot van Futureproofed, gaf uitleg over de klimaatverandering en de mogelijke oplossingen. De respons op het debat was groot. Meer dan vijftig leerlingen zakten naar de polyvalente zaal af en gingen in discussie. “Ook veel klimaatspijbelaars zijn aanwezig”, zegt adjunct-directrice Linda Sergooris. “Dat maakt ons heel blij, want zo zie je dat hun engagement veel verder gaat. Spijbelen kunnen we niet tolereren, maar dat onze leerlingen zich inzetten voor de goede zaak, is natuurlijk bewonderenswaardig.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.