Levenslust start met grote renovatiewerken: gebouw krijgt afzonderlijke huisjes

LENNIK: Het multifunctioneel centrum Levenslust start met grote renovatiewerken.
Mozkito LENNIK: Het multifunctioneel centrum Levenslust start met grote renovatiewerken.
Het multifunctioneel centrum Levenslust start met grote renovatiewerken. Onder meer het grote internaatsgebouw wordt omgevormd tot verschillende woningen voor jongeren.

Vzw Levenslust wil al langer zijn domein hervormen, met onder meer de bouw van 70 wooneenheden. De plannen liggen al een tijdje op tafel, maar worden tegengehouden door buurtbewoners, die zich tegen de herinrichting kanten.

Renovatieplannen

De nieuwe bouwplannen kregen tot nu toe geen groen licht, maar toch start Levenslust nu met een renovatie van de huidige gebouwen. “Om de zorg-, woon- en leefomstandigheden van onze jongeren te optimaliseren, is onze infrastructuur aan vernieuwing toe”, zegt algemeen directeur Else De Wachter. “Waar het de gewoonte was om een groot gebouw te gebruiken voor verschillende leefgroepen, willen wij nu evolueren naar afzonderlijke huizen met een eigen voordeur en tuintje en waar zoveel mogelijk zelf wordt gekookt. Dit bevordert de eigenheid en de huiselijke sfeer voor onze kinderen, jongeren en personeel en past volledig is ons masterplan en toekomstige werking.” Onder meer het gebouw Internaat ‘72 wordt de komende maanden onder handen genomen. Levenslust vangt momenteel ongeveer 150 jongeren tussen 6 en 25 jaar op. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.