Gezin komt onder boom in kasteeldomein van Gaasbeek terecht: mama en twee kindjes gewond

De vijvers met weide in de achtergrond zijn populair bij bezoekers om te genieten, te ravotten of te picknicken.
Mozkito De vijvers met weide in de achtergrond zijn populair bij bezoekers om te genieten, te ravotten of te picknicken.
Een gezin uit het Brusselse is gewond geraakt toen het in het domein van het Kasteel van Gaasbeek onder een boom terechtkwam. De moeder en twee kinderen van zes maanden en en zes jaar liepen lichte verwondingen op. De vader en een ander kind bleven ongedeerd. De situatie wordt onderzocht.

Het gezin bevond zich woensdagavond rond 18.30 uur aan een van de vijvers in het domein. “Een boom viel dicht bij hen tegen de grond, waardoor ze geraakt werden door de kruin”, vertelt commissaris Serge Roelens van de politiezone Pajottenland. 

Beschermd door buggy

“Een jongen van zes jaar had lichte verwondingen, net als zijn moeder die een hoofdwonde opliep. Hun kind van zes maanden kwam ook onder de takken terecht, maar zat gelukkig beschermd in een buggy. De drie werden voor verzorging en controle afgevoerd naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht, maar verkeerden gelukkig nooit in levensgevaar. De vader en en nog een derde kind zijn ongedeerd.”

Park toegankelijk

De locatie van het incident is momenteel afgezet met politielint. “Het Agentschap Natuur en Bos komt donderdag ter plaatse om de situatie te onderzoeken en na te gaan of er maatregelen getroffen moeten worden”, zegt Roelens. “Dat kan bijvoorbeeld gaan om het kappen van bomen die eveneens een gevaar vormen. Het park blijft voorlopig wel toegankelijk.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.