Gemeenteraad keurt parkeerverbod voor vrachtwagens langs N8 goed

Een witte rij vrachtwagens staat iedere dag langs de Ninoofsesteenweg geparkeerd in Lennik. Met het parkeerverbod wil de gemeente Lennik de vrachtwagens weren.
Mozkito Een witte rij vrachtwagens staat iedere dag langs de Ninoofsesteenweg geparkeerd in Lennik. Met het parkeerverbod wil de gemeente Lennik de vrachtwagens weren.
Vrachtwagens mogen zich voortaan niet meer parkeren langs de Ninoofsesteenweg in Lennik. Dat besliste de gemeenteraad.

De voorbije maanden parkeerden veel vrachtwagens zich overdag langs de Ninoofsesteenweg. Daarbovenop zorgden de chauffeurs voor nachtlawaai en sluikstorten. Om de overlast in te perken, gaf de gemeenteraad groen licht om een parkeerverbod in te voeren. “Of het probleem zich nu zal verplaatsen naar andere delen van Lennik, is nog koffiedik kijken”, zegt burgemeester Irina De Knop (Open VLD). “We zullen de situatie nauwgezet opvolgen. De politie zal ook toezien of chauffeurs zich aan het parkeerverbod houden.”

Voorstel niet verfijnd genoeg

Oppositiefractie N-VA-Lennik Kwadraat onthield zich tijdens de stemming. “Tijdens de vorige legislatuur vroeg ik al een soortgelijk verbod aan”, zegt raadslid Erik O (N-VA-Lennik-Kwadraat). “Toen ik het voorstel op de agenda zette, werd het meteen afgeschoten. Klaarblijkelijk heeft de meerderheid - na klachten van buurtbewoners - een bocht van 180 graden gemaakt. De uitwerking van het verbod is evenwel niet genoeg verfijnd genoeg. Het betreffende deel van de weg blijft een pechstrook. Door gewoon het begrip ‘vrachtwagen’ te gebruiken - zonder specifieke omschrijving - schiet men voorbij het oorspronkelijke doel, namelijk het verbieden van langdurig parkeren van vrachtwagens.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Buckens

    De onverdraagzaamheid heeft weer gewonnen , de huizen staan er ver af om geluidhinder te ondervinden en door het verkeer op die drukke steenweg niet op te merken. Nu moeten ze ergens anders staan , want in hun zak kunnen ze moeilijk gestoken worden.