Gemeentebestuur en Ark van Pollare ondertekenen samenwerkingsovereenkomst: andere Pajotse gemeenten zullen voorbeeld volgen

Het Lennikse gemeentebestuur ondertekende een samenwerkingsakkoord met dierenasiel Ark van Pollare.
Mozkito Het Lennikse gemeentebestuur ondertekende een samenwerkingsakkoord met dierenasiel Ark van Pollare.
De gemeente Lennik en dierenasiel de Ark van Pollare hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Concreet zal de Ark van Pollare zich inzetten om in beslag genomen weidedieren op te vangen.

De Ark van Pollare is nog maar net gevestigd in Lennik en gaat al een samenwerking met het gemeentebestuur aan. Het dierenasiel zal in beslag genomen weide- en neerhofdieren opvangen. “Nu werden onze politiediensten vaak opgeroepen om die dieren weg te halen”, zegt burgemeester Irina De Knop (Open VLD). “Dat vergt veel tijd en mankracht. Nu de Ark van Pollare van Ninove naar Lennik verhuisde, is het een uitgelezen kans om samen te werken.”

Politiezone Pajottenland

Lennik geeft nu een eerst aanzet, maar de bedoeling is dat de andere gemeenten van de politiezone Pajottenland volgen. “Maar daar wilden we niet op wachten. Lennik wil het voortouw nemen in de strijd tegen verwaarlozing van dieren. De Ark van Pollare zal ook een aanspreekpunt zijn voor burgers als het over dierenwelzijn gaat.” Schepen Hendrik Schoukens (Groen) is tevreden met de samenwerking. “Het nieuwe gemeentebestuur zet sterk in op dierenwelzijn. Samen met de Ark van Pollare willen we een performant beleid voeren tegen zwerfkatten.”

Het Lennikse gemeentebestuur ondertekende een samenwerkingsakkoord met dierenasiel Ark van Pollare.
Mozkito Het Lennikse gemeentebestuur ondertekende een samenwerkingsakkoord met dierenasiel Ark van Pollare.

Volksfeest

De Ark van Pollare organiseert morgen een officiële openingsplechtigheid. Om 8 uur starten de activiteiten met verschillende wandelingen die starten aan zaal ‘Ons Huis’. Vanaf 15 uur mag het dierenasiel enkele meters en peters ontvangen - zoals Willy Sommers en komiek Bert Gabriëls. Om 17 uur komt Vlaams minister Ben Weyts officieel het lint doorknippen. Daarna, vanaf 19 uur, verschuiven de activiteiten naar Ons Huis, met onder meer een comedyshow van Bert Gabriëls en optredens van Dries & Friends en Gene Thomas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.